Byn på berget, boksläpp i Ytterberg

Boksläpp i Ytterberg

Intresset var stort och närmare hundra personer hade letat sig till Ytterberg på lördagen för att vara med på släppet av boken ”Byn på berget”.

Boken är en fantastisk dokumentation av 154 gårdar och fritidshus samt ett 20-tal härbren i Ytterberg. Vidare finns sju gårdar i Sundsätt och elva i Extjärn/Solnan, med fastighetsnummer som går att härleda till Ytterberg, beskrivna.

Byn på Berget är ett resultat av en studiecirkel i SPF som startade i februari 2016 under ledning av Göran Busk. Under 24 träffar fram till 5 juni i år har de 15 deltagarna i cirkeln med bilder och text skapat en dokumentation som inte bara visar hus och härbren. Boken berättar också en historia om varje fastighet, varje fritidshus och varje härbre.

Byn på berget är historisk dokumentation som leder läsaren på en vandring genom en av Sveriges märkliga och kulturhistoriskt mest intressanta byar.

Göran Busk inledde med att berätta för de förväntansfulla besökarna om arbetet med boken och tackade alla i studiecirkeln som lämnat material till boken. Göran tackade särskilt Ytterbergs byförening och Ytterberg vägsamfällighet för de ekonomiska bidrag som lämnats och som gjort projektet möjligt att genomföra.

 Göran Busk var mycket nöjd och tillfreds med det stora intresse som boken har tilldragit sig. Göran fick bara under de första två timmarna signera närmare 50 exemplar. Efter en vecka har över hundra böcker om Ytterberg hittat nya ägare. 

Boken ”Byn på berget” finns till försäljning varje dag i Sommarcaféet i Ytterberg under juli månad. Tillgången i den första upplagan är begränsad. Så passa på medan chansen finns att få ett eget exemplar av denna fantastiskt välgjorda dokumentation av Ytterberg.

Det blev en hektisk dag för cirkelledaren Göran Busk. Närmare 50 böcker såldes de första två timmarna och alla ville ha boken signerad.  
 

Lennart Svensson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0