Det går fort i ishockey

  DIF förlorade femte raka och jag får be om ursäkt  
Ishockey är som bekant en snabb sport, så även för oss skribenter. Ibland går tanken fortare än fingrarna över tangenterna.
Det är roligt att notera att jag har alerta läsare. I mitt förra inlägg placerade jag Erik Karlsson i Boston Bruins. Inte för att jag tror att Erik skulle vantrivas i Boston, men han spelar faktiskt i Ottawa Senators. 
Jag skrev att Loui Eriksson och Erik Karlsson i Boston Bruins går som tåget. Det skulle givetvis stått: Loui Eriksson och Carl Söderberg i Boston Bruins går som tåget, liksom Erik Karlsson i Ottawa. Så kan det gå ibland, men nu har jag bett om ursäkt.
 
  DIF, mesta svenska mästarna  
Jag tänker däremot inte be om ursäkt för att jag är en inbiten fan av Djurgårdens IF och då särskilt hockeylaget som trots några säsongers kräftgång fortfarande kan stoltsera med flest SM-tecken i ishockey.
I går noterade dock DIF den femte raka förlusten i allsvenskan och det hemma på Hovet och mot ärkerivalen Södertälje. Vägen tillbaka till SHL verkar var lång och motig, men vi får väl se vad som händer på vårkanten. Kanske det börjar ta sig i de gamla Järnkaminerna.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Inget VM, men OS blir det...

  Ronaldo sköt Sverige från VM  
Vi var säkert många som hoppades på ett lite under i går kväll när Sverige mötte Portugal i den sista och avgörande matchen i play-off hemma på Friends Arena för att ta en plats i VM-slutspelet i fotboll i Brasilien kommande sommar. Uppgiften för di svenske blev dock för mäktig. Portugal var helt enkelt för bra och så har dom ju denne fenomenale spelare Cristiano RonaldoMed ett fantastiskt hat-trick grusade han Sveriges VM-drömmar.
 
  Tre kronor till OS  
Nåja. Det är bara några månader till nedsläpp i den olympiska ishockeyturneringen och där är Sverige med och så här långt ser det ganska bra ut för de svenska spelarna på andra sidan Atlanten.
Alexander Steen dominerar i St. Louis Blues och toppar både skytteligan och poängligan så här långt i NHL. 
Loui Eriksson och Erik Karlsson i Boston Bruins går båda som tåget. Lite problem har Detroit Red Wings, men de svenska spelarna verkar ändå hålla måttet.
 
  Kräftgång för Svegslagen
Svegs hockeylag har haft en tung inledning på säsongen med idel förluster. Både herrarna i Div II och damerna i Div I ligger just nu sist i respektive serie. Vi får väl hoppas att den första vinsten kommer snart och med den lite bättre självförtroende.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Vad har du gjort, herr Löfven?

  Sossarna rasar i opinionen  
Den senaste opinionsmätningen från Novus visar samma tendens som före förra valet. Det rödgröna blocket hade 11 månader före valet 2010 en mycket stor ledning i opinionsmätningarna gentemot den borgerliga alliansen. Sedan gick det rakt utför och borgarna satt kvar vid makten.
Nu verkar det gå åt samma håll efter att socialdemokraternas ledare Stefan Löfven flörtat med centern och folkpartiet för att dryfta ett eventuellt regeringssammarbete eller åtminstone för att få stöd för en minoritetsregering vid ett eventuellt maktskifte. Centern och Folkpartiet nobbade emellertid direkt.
 
 
Stefan Löfven, socialdemokraternas
partiledare.
 
  Löfven sket i det blå skåpet  
För arbetarrörelsen är herr Löfvens utspel det samma som att sätta sig och skita i det blå skåpet. 
Visserligen skulle en sådan handling rent konkret, det vill säga att kacka i det blå moderata skåpet, visa vad vi lågavlönade knegare tycker om den högborgerliga skattesänkarpolitiken, ledd av statsminister Fredrik Reinfeldt (M), men varför ska Löfven överhuvud taget fundera på att regera ihop med borgarna?
Det här kommer att bli svårt för sossarna att krångla sig ur. Det är bättre att ge väljarna klara och tydliga besked om vad man vill göra och vart partiet vill styra Sverige och sedan får valresultatet visa vilka tänkbara regeringsalternativ som finns.
Att på detta sätt börja famla över blockgränsen ger ett intryck att Stefan Löfven och socialdemokraterna inte riktigt tror på sin egen politik och det skapar ingen tillit. 
Att det kommer att jämna ut sig i opinionsmätningarna ju närmare valet vi kommer är tämligen klart, så brukar det vara. Därför är det så viktigt att inte inleda valrörelsen med att skjuta sig själv i foten. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 

RSS 2.0