Snart påsk med fiske och fest i Ytterberg

   Chans att vinna storkovan   
I år lockar Ytterbergs Fiskevårdsförening hugade pimplare till den anrika tävlingen Ytterbergsnappet med ett förstapris på 4 000 kronor. Klockan 10.00 på långfredagen går startskottet för tre timmars intensivt fiske på Nordsjön (uttalas: Nôrsjön). Sedan är det bara att byta stassen och ladda om för kvällens begivenheter. Det vankas nämligen traditionell påskbuffé, dans och underhållning i skolan i Ytterberg.  
 
  
Påsken i Ytterberg börjar med fiske och fortsätter med fest, helt enligt
traditionen. Väl mött.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 
 

Full pott för Elsa från Ytterberg

  Seger i storslalom och avgörande mål mot Leksand  
Förra lördagen (2 mars) blev riktigt hektisk för Elsa Svensson från Ytterberg. Dagen började med en deltävling i Härjecupen i storslalom i Björnberget.
Elsa låg tvåa efter ett bra första åk, men i det andra åket satte hon svängarna perfekt och stod som segrare med dryga sekunden till godo på tvåan.
 
  Avgjorde mot Leksand  
Elsa hann inte vara med på prisutdelningen efter triumfen i Björnberget för direkt efter målgång var det transport till Sveg Arena för den sista matchen för säsongen med Svegs damlag i ishockey. För motståndet svarade Leksand. En jämn och bra match som slutade med seger för Sveg med 5-4. 
Vem tror ni gjorde det avgörande målet för Sveg? Jo, den pucken satte Elsa och det bakom juniorlandslagets målvakt som vaktade Leksands kasse. 
En bra avslutning av hockeysäsongen för Sveg och Elsa Svensson. Härjecupen drar dock vidare med tävling i skicross i Lofsdalen kommande lördag. Elsa är med en andraplats och en seger i delad ledning sammanlagt inför de två avslutande tävlingarna i Lofsdalen och Funäsdalen
 
 
Elsa Svensson van förra helgens storslalom i Björnberget.
Bilden är från en tidigare tävling.
 
Sedan avgjorde hon matchen mellan
Sveg och Leksand i Sveg Arena.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 
 
 
 
 

Äntligen slutspel

  På tisdag börjar hockeyfesten.  
 
Då var det dags igen för slutspel i ishockey. På tisdag drar det hela igång med den inledande kvartsfinalserien. Samtliga möten i kvart, semi och final går i bäst av sju matcher.
Skellefteå möter Brynäs och Färjestad möter MoDo på tisdag kväll. På onsdag tar Luleå emot Frölunda och HV71 tar sig an Linköping. Returmöten torsdag och fredag
För Brynäs, förra årets svenska mästare, blir det en repris på fjolårssäsongens finalserie mot Skellefteå. Då avgjorde Brynäs gigant Jacob Silfverberg, med nummer 100 på tröjan (för att fira klubbens 100-årsjubileum).
Frågan är om firandet av SM-guldet satte sig i benen eller i psyket för Brynäs har inte levt upp till förväntningarna i år eller är det så att förlusten av Jacob Silfverberg, haft sån förödande effekt på spelet?
Nåväl. Slutspel är slutspel och då gäller helt andra och nya förutsättningar.
 
  Så tror jag det går i kvarten  
Mitt tips är att Skellefteå tar sig till semifinal med 4-1 i matcher.
Färjestad går vidare med 4-2 i matcher.
Luleå krossar Frölunda med fyra raka vinster.
Jämnaste matchserien kommer att bli mellan HV71 och Linköping. Den slutar med seger för HV71 efter förlängning i sjunde och avgörande matchen.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg        
 
                                      
 
 
 

RSS 2.0