Välbesökt Valborg i Ytterberg

   Valborg i Ytterberg är populärt
Som vanligt var det många från när och fjärran som valde att fira in våren i Ytterberg på Valborg. Uppskattningsvis närmare hundratalet besökare kom för att lyssna på vårtalet av Klas Hallman, lyssna på vacker körsång, dricka kaffe, umgås med vänner och bekanta samt givetvis titta på den brinnande Vårdkasen.
 
  Tiden och brist på tid
Byföreningens ordförande Klas Hallman höll ett inspirerande och intressant vårtal med temat Tiden och den moderna människans ständiga brist på tid och vår jakt på mer tid. Klas byggde sitt tal kring den antika Grekiske guden Kronos som är symbolen för vårt sätt att mäta tid.
Klas Hallman påminde om att vi faktiskt har lika mycket tid till vårt förfogande i dag som folk har haft i alla tider. Skillnaden är är vi moderna människor jagar tid i kvantitativ mängd och glömmer bort den kvalitativa tiden. "Carpe Diem", (fånga dagen) löd Klas Hallmans avslutande budskap.
 
Här följer ett bildsvep från Valborgsfirandet i Ytterberg. Klicka på bilderna för att se dem i större format. Ni som vill lyssna på vacker körsång kan logga in på facebook. Där finns en kort film från Valborg i Ytterberg.
  
Flaggorna vajade för vinden. Klas höll tal. Det var mycket folk.
Både barn och vuxna trivdes
 
Som traditionen bjuder är det barnen som går i fackeltåg och
tänder brasan.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 

RSS 2.0