Dags för första doppet i Ytterberg

  Badplatsen är städad och klar  
I lördags var det städdag i Ytterberg. Som vanligt när Byföreningen kallar går folk i det närmaste man ur huse för att hjälpa till. Själv blev jag tilldelad en plats i badplatsgruppen tillsammans med Janne, Dawn, Peter, Arne och Sven-Åke.
Vi klippte gräs, krattade, plockade skräp, fixade bryggan, skurade badhytterna med såpa och tömde samt skurade dasset. Det sistnämnda jobbet är sedan många år reserverat för Arne. Fint blev det och nu är det klart för ett dopp i Nârsjön.
 
Klicka på minibilderna för att se dem i större format
  
Janne och Peter förankrade bryggan.                      Sven-Åke rättade till
                                                                                            fundamentet
 
  
Arne ägnade sig åt sitt vanliga "skitjobb".              Nybadad och fin
 
PS. På facebook finns två filmsnuttar från städningen av badplatsen. DS
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Kosläpp i Ytterberg, publiksuccé

  Solen sken över folk och fä 
En bra bit över 200 personer letade sig till Molyckan i Ytterberg i lördags för att titta på kosläpp. Det blev lite av en Härjedalspremiär för detta evenemang, som blivit så populärt i de södra delarna av Sverige, och intresset verkar vara lika stort här för att se råmande och skuttande kor som släpps ut på sommarbete efter en lång vinter, tjudrade i stiltje. 
Vädret bidrog säkert till att många passade på att göra en trevlig utflykt till Ytterberg. Korven, kolbullarna och kaffet smakar också mycket bättre när de kulinariska läckerheterna får avnjutas utomhus, under blå himmel.
 
Klicka på bilderna för att se dem i större format
    
 
    
 
PS: På facebook kan du se en liten filmsnutt från kosläppet. DS
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Jobbet med skylten rullar på

  Snart dags för invigning  
Nu står det inte på; skylten eller rättare sagt den stora informationstavlan vid Sôrna som ska bli en turistmagnet och höja besöksnäringen i Ytterberg är snart klar att invigas.
Det är ett imponerande bygge som reser sig vid infarten till byn och det väcker nyfikenheten bland förbipasserande redan. När jag var på plats i lördags och hälsade på byggjobbarna Sigge Jansson och Klas Hallman så var hastigheten på biltrafiken på E-45:an märkligt låg. Många tutade och vinkade så tavlan är redan lite av "talk of the town" och kommer säkert att fylla sin funktion. 
 
Klicka på minibilderna för att se dem i större format.
   
Febril aktivitet                Sigge och Klas                         Roligt på jobbet            Inget fuskbygge
 
 
Det är ett imponerande bygge som reser sig mot skyn
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Valborg i Ytterberg

  Nordan var kall , men brasan värmde  
En tidvis bitande nordvästanvind hindrade inte ytterbergarna att i det närmaste gå man ur huse för att fira och välkomna den varma årstidens ankomst. 
Valborgsmässoafton i Ytterberg firas enligt traditionen med ett inledande vårtal och körsång. I år var det Klas Hallman som med väl valda ord värmde upp åhörarna. Efter kaffe och lite doppa så var det dags för fackeltåget att tända vårdkasen. 
  
 Mycket folk på plats när våren hälsades välkommen i Ytterberg 
 
 
När det är Majbrasa i Ytterberg går folk man ur huse. Jan och Göran var två av gästerna som trotsade en kindbitande vind för att ta en fika, lyssna på körsång och värma akterkastellet en stund. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0