Alva fyllde ett år och vintern kom

  Ettårskalas på Lilla Essingen  
Sista helgen i november bar det av till kungliga huvudstaden för att fira mitt barnbarn Alva som blev ett år. Vi var ute och gick på lördagen i ett Stockholm som badade i sol. Löven på pilträden i Rålambshovsparken var på väg att spricka ut i full grönska. Det var mer en känsla av vår än att vintern var i antågande. 
Lördagskvällen tillbringade jag tillsammans med döttrarna på en källarklubb med namnet Urkraft. Det är en sammanslutning med feministiska förtecken. Min yngsta dotter Caroline spelade med sin sambaorkester och det går inte att komma ifrån att Samba är en medryckande och rytmiskt musikform.
 
 
Alva blev ett år gammal 28 november
 
  
Tårtan smakade bra                                   Men det bästa var när Morfar bjöd
                                                                      på älggryta, sås och potatis, mums.
 
   Hem igen för att ta emot vintern  
Väl hemma i Ytterberg igen 1 december så möttes man av samma spirande grönska, men sen kom vintern med kraft. Torsdag 6 december var det barmark när jag åkte till jobbet. Under några timmar på eftermiddagen föll det närmare en halv meter snö. Det var med nöd och näppe jag tog mig genom drivorna på vägen från Sôrna och hem på kvällen. Sen var det mysigt att sätta sig ner framför brasan och lyssna på vindbyarna som slet i de kala björkarna runt tomten. 
Nu har vi också fått elström installerad på altanen så nu kan vi använda och njuta av denna tillbyggnad med ljus och trevnad året om. 
 
Klicka på bilderna för att se dem i större format
  
Ljus och julstämning på altanen och snö utanför. Mysigt!!
 
 
 
Till sist. En bild från sambakonserten. Caroline
med bastrumma i mitten....
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

RSS 2.0