Ytterbergs pensionärer jubilerade

Ytterbergs pensionärsförening 70-årsjubilerade.

Den 11 juni 1944 bildades Ytterbergs pensionärsförening, en förening som genom åren arbetat mycket aktivt för att förgylla tillvaron för alla som avslutat sitt yrkesliv och titulerar sig som pensionärer.

 

 
Glada pensionärer i Ytterberg

 

Aktiviteten har ingalunda avklingat. Tvärtom, Ytterbergs pensionärsförening, numera en lokalavdelning av Sveriges Pensionärsförbund, SPF, är fortfarande en förening där aktivitet och trivsel står i fokus.

Första måndagen varje månad håller föreningen möte, den andra måndagen är det trivselkväll med bingo och allsång med mera. Dessutom är det livlig aktivitet på boulplanen, i anslutning till skolan. Två gånger i veckan, från maj till september, samlas ett 20-tal av medlemmarna i pensionärsföreningen för en drabbning som handlar om att placera kloten närmast ”Lillen”. Lagen lottas varje gång, men poängen räknas sedan individuellt. I samband med en avslutningsfest i september koras och hyllas varje år boulmästaren i SPF Ytterberg.

Jubileumsfesten hölls givetvis på dagen 70 år efter bildandet. På eftermiddagen, onsdag 11 juni, hade Ytterbergs pensionärer bjudit in intresserade från de övriga fyra lokalavdelningarna i SPF:s distrikt, Härjedalen. (Glissjöberg, Ytterhogdal, Sveg och Lillhärdal). Närmare 50 hörsammade inbjudan till jubileumsmiddag med musikunderhållning och allsång i byföreningens lokal (Gamla skolan) i Ytterberg.

 

Klicka på bilderna för att se dem i större format.


Middag och allsång                          11 juni 1944                Aktiva pensionärer
 
För musiken svarade gruppen The Proosacs, bestående av Bengt Proos, Sven-Åke Olofsson, Jens Thomasson, Dan Axelsson och Per-Allan Höglund.

Gunvor Jansson, ordförande i SPF Ytterberg var mycket tillfreds med jubileet och att så många kom till festen.

- Det blev väldigt lyckat och det var roligt att vi kunde ha jubileet just på dagen 70 år efter att föreningen bildades, säger hon.

 

Not: Gruppens namn är myntat av Torgny ”Kingen” Karlsson och betyder fritt översatt ”Ett lyckopiller från Ytterberg”.

 

Lennart Svensson

i Ytterberg

 


RSS 2.0