Boulemästarna 2018 SPF Ytterberg

Ulla och Carl är mästare 2018
 
Ulla Svensson och Carl Bergsten kan åter igen titulera sig SPF Boulemästare i Ytterberg. 
Serien startade 16 maj. Hela 27 tappra spelare har letat sig till boulebanan två gånger i veckan och efter 134 omgångar korades mästarna i samband med en liten fest i byföreningens lokal, Skolan, i Ytterberg, i torsdags förra veckan. 
 
Erik Persson 94 år, nestor på banan
Carl Bergsten har med 64 vunna matcher samlat ihop 342 poäng. Ulla Svensson, segrare i damklassen skrapade ihop 164 poäng på 50 vunna matcher. 
Lagen utses via lottning och sedan möts lagen enligt principen alla möter alla. 
Kjell Tjärnback är den som deltagit flest omgångar. Kjell ställde upp 39 gånger och samlade 51 poäng på 278 matcher. En eloge också till Erik Persson som med sina 94 år på nacken deltog 31 gånger. Erik drog ihop 150 poäng på 42 matcher och placerade sig på sjätte plats i herrklassen med totalt elva spelare. Eriks poängskörd räckte till en tionde plats i sammandraget av 27 spelare där både dam- och herrklassen räknas samman. 
 
Middag, prisutdelning och dans
Efter en fin middag med prisutdelning avslutades kvällen med dans och underhållning av Bengt Proos Band. Bengt, Jens, Dan och Per-Allan blandade gammalt med rock så stämningen var hög och klackarna stod i taket.
Carld Bergsten, som är den som håller i trådarna för bouleturneringen, var nöjd med säsongen, men det kommer mera.
- Vi ska fortsätta och justera banan så vi kan ta emot fler spelare och anordna fler tävlingar. Intresset är stort, säger han.
Förutom serietävlingen i Ytterberg har ett lag från byn tävlat i Härjedalsmästerskapet som gick i Lillhärdal. I hård kamp med lag från Lillhärdal, Hede, Funäsdalen och Sveg stod slutligen laget från Ytterberg under namnet "Turkiet" som segrare och är därmed Härjedalsmästare i Boul 2018.  
 
 
 
 Ett glatt gäng boulespelare. Från vänster. Kjell Tjärnback som spelat flesta omgångar. Carl Bergsten vinnare av herrklassen, Erik Persson 94 år, tia av 27 spelare i sammandraget, och Ulla Svensson, som vann damklassen. 
 
       
Kvällen avslutades med middag, underhållning och dans.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
            
 
 
 
 

RSS 2.0