Rasist får fortsatt förtroende i Krokom

   Maria Stensby har kommunledningens stöd  
Läraren och före detta Sverigedemokraten Maria Stensby i Krokoms kommun i Jämtland får stöd av kommunledningen och får fortsätta undervisa barn och ungdomar, trots sina rasistiska uttalanden tidigare om ensamkommande flyktingbarn.
Maria Stensby skrev tidigare på sajten avpixlat bland mycket annat att "jag hoppas att de svälter till döds." 
Uttalandet handlade om några asylsökande som riskerade avslag och som protesterade mot beslutet. 
Hon har ä'ven hyllat massmördaren Anders Behring Breivik och hans synsätt på islam som en fara för västvärlden.
 
  Sjukskriven i avvaktan på utredning
När tidningen Expressen avslöjade att det var Maria Stensby som skrivit de starkt rasistiska uttalandena på avpixlat och debatten drog igång sjukskrev hon sig i avvaktan på den utredning som Krokoms kommun inledde. 
I början på veckan förklarade kommunalrådet Maria Söderberg (C) att Maria Stensby var välkommen tillbaka till sin tjänst som lärare. Hon har formellt sett inte gjort något olagligt även om hennes uttalanden var olämpliga, förklarade Maria Söderberg. 
 
  Allt är medias fel  
Och som vanligt kommenterar Maria Stensby stormen kring henne och hennes uttalanden, att det är media som vinklat fel och förvanskat det hon sagt. Det är inte första gången en företrädare för ett politiskt parti skyller på media när det börjar dra snålblåst kring öronen.
 
  Sjukskriven, för vad?  
Det första man måste fråga sig i detta fall är om försäkringskassan godkänner vad som helst som skäl för en längre sjukskrivning när det gäller politiskt aktiva personer som råkar i blåsväder. Vanligt folk åker bildligt talat ut genom dörren om frågan ställs om det går att få ett par månaders sjukskrivning för att man råkat säga något olämpligt. Dessutom får man oftast sparken om man skriver eller säger något offentligt som går tvärt emot den värdegrund som är antagen på en skola eller arbetsplats. 
Det andra jag frågar är om Maria Stensbys uttalanden är något som Krokoms kommunledning med Maria Söderberg i spetsen står bakom. Jag har inte hört något avståndstagande från kommunledningens sida. Inte heller, annat än lite spridda kommentarer, från centerpartiet i Krokom eller i övriga centerpartister i Jämtlands län. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
  

 


Fint besök på gården

  Rådjuren trivs och gillar Pågens 
Under ett antal veckor har jag haft regelbundna besök av en grupp rådjur. Foderbordet som jag och Jimmy byggde för ett par år sedan och placerade inom synhåll från sovrumsförnstret har blivit ett populärt tillhåll för våra fyrbenta vänner från skogen. Kraftfoder och lite överblivet från bland andra Pågens och Polarbröd verkar vara mums för rådjuren. Ett och annat wienerbröd och lite annat kaffebröd åker med också.  
 
  
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

RSS 2.0