Sista jobbveckan, sedan semester

  Snart dags för ledighet  
En vecka kvar att jobba, sedan bär det av till Stockholm på en snabbvisit. Vi ska vara med då Leeon döps, men det blir bara över helgen. Redan nästa vecka börjar sommarens projekt, nämligen att sätta den ena stugan på ordentliga plintar. Lite annat smått och gott ska väl hinnas med också. 
Fem veckors semester låter bra, men dessa veckor brukar gå väldigt fort. Det gäller att nyttja tiden väl utan att "stressa" sig igenom den välbehövliga sommarledigheten. Det brukar heta att man ska ta det lugnt och "ladda batterierna". 
 
  Livets bräcklighet
Det är mycket tråkigt att konstatera att en barndomsvän och skolkamrat gick ur tiden ett par dagar före midsommar. Man påminns mycket konkret om livets bräcklighet och att våra dagar är räknade när en god vän lämnar jordelivet redan vid 62 års ålder. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 

Midsommar och snart semester

   Glad midsommar  
I morgon, fredag, är det midsommarafton, men den där riktiga sommarkänslan vill inte infinna sig. Våren har varit kall och ruskig och det ser inte ut att vara nån "Ryssvärme" i antågande. Förra sommaren var ju väldigt fin och då tillbringade jag den mesta tiden av semestern med att riva ut köket och gräva under det gamla köksgolvet och där var det varmt. I år hade jag tänkt att vara lite ledig, men det börjar se ut som sommaren 1965.
När vi hade avslutning i skolan i Ytterberg i juni 1965 drog det kalla vindar över byn, det var fyra-fem grader varmt och lagom till avslutningsfikat kom det snö. Dagen efter började simskolan nere vid Nôlsjön...
Nåja. Det finns dom som har det värre. Vissa har det för varmt och andra fryser. Lagom är nog bäst ändå.
 
Klicka på bilderna om du vill titta lite närmare...
      
Glad midsommar på er allihopa....
 
         
Under semestern ska                 Och njuta av vår vackra
jag försöka hinna med             natur och fiskevatten.
lite golf.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 
  
 

RSS 2.0