Centern gaskar upp sig.

  Det våras för Annie Lööf och centern ? 
Centerpartiet går nu emot alliansen och vill ha en förnyelse. Det är något man väntat på sedan den ödesdigra dagen i början av 2000-talet då Maud Olofsson valdes till partiledare.
Centern förvandlades snabbt i Maud Olofssons regi från ett parti där kärnfrågorna var förnyelsebar energi, motstånd mot nysatsning på kärnkraft och ett parti som värnade om en levande landsbygd till ett arbetarfientligt storstadsparti som letade sig långt ut på högerkanten i den politiska höger-vänsterskalan.
Jag är långt ifrån någon centerpartist, men jag välkomnar att Annie Lööf vill ha en förnyelse. Med fokus på "gamla" kärnfrågor och en tydlig markering av att centern är ett eget parti och inget lydparti till Fredrik Reinfeldt och moderaterna så tror jag opinionssiffrorna kommer att stiga över den riskabla fyraprocentsspärren. Centerpartiet behövs som ett "grönt" parti i regeringsalliansen.
Det återstår att se vad denna förnyelse innebär i politiska förslag och utspel, men bara det att det kommer en reaktion är ett bra tecken.
Det är mindre än två år kvar till nästa val så ny gäller det att vässa klorna och profilera sig. Centerpartiet kan komma att spela en avgörande roll för regeringsalliansen, men det får inte bli en akt som kan hänföras till galleriet. Det är konkret och handfast politik som gäller för att återskapa förtroende från inlandskommunerna.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0