Jan Björklund spelar för galleriet

"Skaffa ett tillstånd att starta friskola och sälj det sedan. Att möjligheten finns visar en annons på Blocket. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) avser att täppa till lagluckan snarast möjligt". (Expressen 16 januari)

Ännu en vals för galleriet av herr Björklund?
Utbildningsminister Jan Björklund (FP) upprörs över att det bedrivs handel med tillstånd för att bedriva friskolor över blocket. Men det är ju precis det här som är och har varit folkpartiets och borgarnas ideologi.
Det är marknaden som ska styra. Handel och profit ska bedrivas inom alla områden. Då skapas valfrihet och den "sunda" konkurrensens krafter gör att vi konsumenter och brukare alltid får den bästa omsorgen och den bästa utbildningen till absolut lägsta kostnad.
Så har borgarna trummat ut sitt budskap i alla tider. Folket ska bara vara tyst och lyssna till dem som vet bättre. Inflytande, insyn och medbestämmande är bara floskler som folk inte ska ägna sig åt, enligt Jan Björklund och hans borgerliga regeringskollegor.

Handeln bedrivs med skattemedel
Att detta kommer som en överraskning för Jan Björklund är naturligtvis ett spel för galleriet. Han visste redan från början mycket väl att detta skulle bli en konsekvens av den intensiva borgerliga ivern att privatisera så mycket som möjligt av den offentliga sektorn.
Jan Björklund visste och är väl medveten om att detta också har blivit ett effektivt sätt att föra skattemedel från statskassan till den redan besuttnas fickor som med paraplydrinkarna i handen kan sitta på New Jersey och andra skatteparadis och studera sina kontoutdrag.


Lennart Svensson
i Ytterberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0