Tyst från borgarna om bensinpriset.

Bensinpriset når rekordnivå i sommar.
Det är märkligt tyst från det borgerliga blocket och från de borgerliga belackarna nu vad gäller bensinpriset. Annat var det strax före valet.
Då hette det att en skattehöjning med 14 öre skulle innebära dödsstöten för landsbygden med mera, med mera. Katastrof var ett väl använt ord före valet.
Nu har priset på bensin höjts med nästan det tiodubbla, men nu hörs inget från de borgerliga leden.
Nej. Nu är det skattesänkning som är lösningen. Skatten på bensin måste sänkas, skatten på arbete ska sänkas, lönerna för ungdom ska sänkas.
Det verkar som om den enda lösningen på Sveriges problem som den borgerliga regeringen kan presentera är att försämra arbetsvillkoren och därmed sänka intäkterna till staten. Då kommer vi alla till paradiset.
Dock ska Fredrik Reinfeldt ha en eloge för att han tar avstånd från centerns och folkpartiets förslag till sänkta ungdomslöner. 
Reinfeldt har säkert sett på effekterna av den sänkning av restaurangmomsen som centern drev igenom. Sänkningen skulle generera massor av nyanställningar.
Resultatet är att momssänkningen inte skapat ett enda jobb. Vinsterna för restaurangägarna har däremot ökat på bekostnad av statskassan, det vill säga skattebetalarna.

Lennart Svensson
i Ytterberg




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0