21 Juni: Nysatsning på Kärnkraft

Vattenfall satsar miljarder på kärnkraft och centern står handfallen
När centerns partiledare Maud Olofsson meddelade att hon avgår så deklarerade hon i söndags i TV 4 att den energiuppgörelse, som Maud Olofsson betecknade som historisk, inte skulle innebära mera skattepengar till kärnkraft i Sverige. Många menar att uppgörelsen är ett stort avsteg från centerns tidigare motstånd mot nysatsning på kärnkraft, men Maud Olofsson hävdade att så är inte fallet.
Det är så dyrt att investera i kärnkraft att detta kommer inte att ske, framhöll Maud Olofsson.

Nu satsar Vattenfall miljarder
Bläcket på Maud Olofssons ansökan om entledigande hann knappt torka förrän statliga Vattenfall meddelar att en mångmiljardsatsning på att öka kapaciteten i de svenska kärnkraftsverken motsvarande en ny reaktor är planerad.

Och centern står handfallen
Den satsning på förnybar energi som centern och Maud Olofsson utlovade när energiuppgörelsen skrevs under blir med all sannolikhet en "fis i rymden" jämfört med de miljarder som nu ska pumpas in i gamla kärnkraftsverk i Sverige. Och centern med riksdagsmannen Per Åsling i spetsen står som vanligt med händerna i byxfickorna och ser på när miljarderna rullar in i Stefan Föltsers och Svenskt Näringslivs skötebarn "Kärnkraft".

Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0