9 augusti. Börsen rasar, bankkris väntar

Snart ska bankerna ha sitt
Världens börser rasar i raskt takt. Krisen på finansmarknaden är ett faktum och det ser ut att bli ännu värre än krisen 2008. Det är bara att vänta på att bankdirektörerna snart kommer med besked att skattebetalarna måste ta sitt ansvar och rädda bankerna från att gå omkull. Det var den beska medicin som Sveriges skattebetalare fick svälja när krisen stod för dörren 2008.

Överskottet blev bonus
När krisen vände och bankdirektörerna började stoltsera över sina fantastiska reultat i TV:s morgonsoffor och i tidningarnas ekonomibilagor nämndes aldrig att det var arbetare och tjänstemän, det vill säga vanliga skattebetalare som stod för notan. Och det överskott som redovisades åren efter finanskrisen blev furstliga bonusutbetalningar för bankernas direktörer. Inte ett öre betalades tillbaka till statskassan.

Nu ska svångremmen plockas fram igen
Det kommer säkert inte att dröja förrän finansminister Anders Borg (M) med darr på rösten vädjar om förståelse för bankernas situation och i samma stund betonar vikten av sunda bankfinanser. Annars hotas jobben, de jobb som den borgerliga regeringen utlovat, men som inte någon sett skymten av.

Lennart Svensson
i Ytterberg 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0