Med inlandståget till Stan

  En händelserik resa  
 
Ett glatt gäng från Ytterberg tog tillfället i akt och gjorde en resa med inlandståget tur och retur från Sveg till Östersund lördagen 2 juni. Det var för övrigt den sista turen före sommaruppehållet med dagturer.
Redan klockan sju på morgonen hämtades vi i taxi. Tåget skulle avgå från Svegs station 07.40.
På plats i Sveg fick vi först meddelandet att det blev en liten försening. Personalen som ställt av tåget dagen innan hade tydligen glömt att koppla tågets startbatterier till laddning.
 
  Ingen brådska  
 
Nåväl, vi: undertecknad, Anne-Sofie, Carl, Anne-Marie, Janne, Dawn, Klas, Peter och Sven-Åke, hade skaffning med oss och sommarmorgonen var varm och fin så vi tog ingen skada och ingen hade nån brådska.
När vi väl kom iväg, en dryg halvtimma för sent så meddelade tågvärdinnan att "Det kör vi igen. Vi är framme i Östersund enligt tidtabell".  
Kanske var det lite överambition att hinna fram i tid eller så var det solen som bländade tågföraren, för när vi passerade stationen Kvarnsjö, en dryg mil före Åsarna, så stod det fyra damer på perrongen och vinkade glatt till tåget som passerade i full fart. 
Strax efter så saktade tåget ner och stannade. Tågföraren hade insett misstaget. Det var ju passagerare som stod och väntade. Tåget backade några hundratal meter och damerna klev på under skratt och muntra tillrop.  
Resan fortsatte utan fler missöden och kom fram i Östersund nästan på minuten enligt tidtabbellen. Det är nåt för SJ att ta efter; sent iväg, en liten miss vi en station, men ändå framme i tid. 
 
Här följer ett bildsvep från resan. Klicka på bilderna för att se dem i större format.
 
     
I väntan på avresa           Calle har tagit plats      Och resten med
    
Hon steg på i                     Äntligen lite läsk          Eva och Jan besökte
Kvarnsjö 
    
Jan Hedström                  Lena och Mathilda         Janne och Sven-åke
    
Janne Tackade för           På Bishop Arms             Var det trevligt
god service
    
Och varmt                      Så var det notan               Sen bar det hemåt
 
PS: På facebook fins en liten filmsnutt från resan. DS
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0