Pensionärerna i Ytterberg korade boule-mästare.

  Calle tog hem en dubbel.
Det blev dubbel pott i sommarens boule för Carl Bergsten. Först kammade han hem segern i klassikern Ytterberg Open tillsammans med Jan Hedström. Tävlingen gick 4 augusti. 
Inte nog med det. Pensionärerna i Ytterberg har hela sommaren spelat en serietävling i boule. Tisdagar och söndagar har drygt 20 medlemmar i lokalavdelningen av Sveriges pensionärsförbund, Spf, i Ytterberg samlats vid bouleplanen bakom skolan för att mäta krafterna mot varandra i denna franskinfluerade sport som heter boule. Det har varit tätt i toppen hela säsongen. Tre spelare, Carl, Per Svensson och Kjell Tjärnback, ryckte emellertid lite mot slutet och när finalen var över var det faktiskt helt jämnt i poängställningen. Alla tre korades till vinnare.
 
  Jämnt även i damklassen.  
Bland damerna var det också mycket jämnt hela säsongen. Ulla Svensson tog dock till slut hem segern med knapp marginal, tätt följd av tvåan Marianne Persson och Barbro Busk på tredje plats. 
 
Glada boulespelare. Från vänster, segraren i damklassen, Ulla Svensson
och Barbro Busk, trea bland damerna. Marianne Persson, tvåa, saknas
på bilden. Kjell Tjärnback, Carl Bergsten och Per Svensson delade
på segern i herrklassen. 
 
  Ytterberg Open.  
En av sommarens stora höjdpunkter i Ytterberg utspelas första helgen i augusti. Då går den stora lagtävlingen i boule, Ytterberg Open. Tävlingen har efter många år fått lite av kultstatus och intresset är stort. Max antal lag är satt till 25 och det brukar snabbt bli fullt i anmälningslistan. Tävlingen spelas i en inledande kvalificeringsrunda där lagen får tre chanser att gå till slutspel som inleds med kvartsfinaler.
Årets vinnare blev ingen mindre än Byföreningens ordförande Carl Bergsten i lag med Jan Hedström
 
Carl och Jan, Två stolta vinnare av Ytterberg Open i boule.  
 
  Klackarna i taket.  
Kvällen avslutades med middag och dans. Allt eftersom stämningen steg och ljudnivån ökade hördes lite då och då någon kommentar om sommarens duster på boulplanen; "Minns du när jag la första klotet på lillen eller när du sprängde med sista kastet". etc. Det är som i alla sporter när mästarna möts. Det är små marginaler, men marginalerna och detaljerna är det som ger must åt eftersnacket och det lär pågå ända till våren då det hela börjar om från början. 
 
       
  Vi är bäst                     Alla är vi vinnare          Eftersnack i köket 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0