Darrigt och ofokuserat Sveg föll mot Nälden.

Sveg-Nälden 4-5 (2-1, 1-1, 1-3)
Svegs A-lag (ishockey div II herrar) mötte Nälden hemma i Sveg Arena på fredag kväll. Inledningen såg lovande ut och Sveg kunde gå till paus efter första perioden med ledning 2-1. Ledningen utökades till 3-1 i början av andra perioden och publiken vädrade hemmaseger, men Nälden ville annat. Efter andra perioden stod det 3-2 till Sveg.
Nälden kviterade ganska omgående i början av tredje perioden. Ett bortdömt svegsmål vid ställningen 3-3 blev på många sätt matchavgörande. Nälden tog kommandot i matchen över ett Sveg som såg alltmer slitet ut.
Svegs målvakt Jimmy Björling gjorde en bra match, men det hjälper inte när de rutinerade backarna inte spelar på topp. Det är i egen zon som Sveg har problem.

Darrigt i egen zon               Slarviga uppspel                Men bra stämning på läktaren

Mycket slarv.
För mycket slarv och för mycket passande i egen zon innan pucken spelas ut skapar oro i det egna laget och gör att motståndarna kan formera sig. När väl Sveg passerar egna blå linjen med fart så ser det väldigt bra ut. Jag skulle dock gärna se att laget spelar mera på backskott i anfallszon.
Laget har två hårdskjutande backar i Jimmy Svensson och Björn Edén. Utnyttja deras skott och gå på retur. Näldens målvakt Tommy Wahlund lämnade flera returer, men de egna backarna hann rensa. Bland annat därför att de var på plats framför eget mål, medan Svegs spelare var ute på tur i sarghörnen. Det håller inte i längden.

Trots allt. Sveg är på rätt väg.
Jag tror ändå att tränaren Ronny Dahlsten är på rätt väg med Svegs A-lag. Stundtals såg det mycket bra ut, men svackorna för Sveg under matchen är för djupa. Nälden gjorde två av sina mål på rena misstag av Sveg i egen zon.
Ett extra plus i matchen för Svegs Mats Lindblom som aldrig ger upp. Hans sätt att fullfölja och jaga pucken och puckföraren måste fler ta efter. Mats forechecking i numerärt underläge ledde till ledningsmålet 3-1.
Lite mer fokus på uppgiften från en del av Svegs spelare, enklare spel i egen zon och fler backskott så kommer vinsterna ganska snart. Vi ses i Sveg Arena.

Betyg
Betyg på Svegs laginsats, bäste spelare i Sveg samt domare och publiken kommer i fortsättningen att ges i antal termosar. Fem = toppenbra, fyra = mycket bra, tre = bra, två = knappt godkänt, en = inte godkänt, överkryssad = underkänt.