Pingsthelg med växthus och potatis.

  Tidig potatissättning 
Nu är våren här och sommaren närmar sig med stormsteg. Vi skriver i dag 28 maj och pingsthelgen har varit den mest njutningsbara hittills. I går var det faktiskt varmast i Sverige i Sveg och Torpshammar, hela 28 grader på dan.
I Ytterberg märks också att den intensiva, men korta, sommaren står för dörren. Det krattas, spikas, målas och byggs lite varstans i byn.
Ska det bli någon nypotatis till midsommarens sillfrukost så är det hög tid att få sättknölarna i jorden.
Erik "i Knätten" Olsson satte hustrun Helga och sonen Henrik bak efter traktorn och gjorde slag i saken redan i lördags. 

  
Det vankas nypotatis till midsommar.
Erik, Helga och Henrik satte plugg i helgen.


  Projekt växthus går vidare 
Mitt eget sommarprojekt, Växthuset, avancerar. Tre väggar är på delvis plats. Tiden är emellertid knapp. Det är många bitar som ska monteras, inte minst en massa ömtåliga fönsterrutor.
Jag lovade dock förra veckan att det blir mingelparty i växthuset före midsommar och det löftet står fast. Förresten "Växthuset" är ju en bra titel på en ny såpopera eller varför inte en deckare.

(Klicka på minibilderna för att se dem i större format)
  
Golvduken på plats           Två sidor börjar ta form       Samma sidor från insidan

  
Lite glas i marknivå          Han övervakar bygget        Här blir det snart mingel

  Sveriges Nationaldag 
Nu börjar en helt vanlig arbetsvecka, men redan nästa vecka är det ett avbrott för en helgdag igen. Vi ska ju fira den Svenska Nationaldagen 6 juni, men före det så kommer järnnätterna (enligt bondepraktikan kommande veckoslut) med risk för att hjortronblommorna fryser. Vi får dock hoppas på det bästa.

Lennart Svensson
i Ytterberg 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0