Fin start för Svegs hockeylag i nya ishallen

Damerna bjöd på dramatik när Malung besegrades med 3-2 efter sudden death
Svegs nya ishall fylldes till nästan sista plats när invigningen inleddes med tal av kommunalrådet Gottfrid Jonsson (S) på fredag eftermiddag. Premiärmatchen gick mellan Svegs IK och Malungs IF i div I västra för damer, och premiären blev en riktig rysare.
Ställningen efter två perioder var 0-0 med ett visst spelövertag för Malung som också rättvist tog ledningen med matchens första mål efter 2.40 i tredje perioden.
Redan efter 5.31 var det dags igen. Svegs mycket duktiga målvakt Agnes Åker kunde inte stå emot ett alltmer aggressivt Malung.
Sveg gav inte upp och när reduceringen till 1-2 kom efter 7.55 tändes hoppet. Svegs tränare Tommy Svensson tog en time-out när det återstod drygt fem minuter av matchen.
Vad han sa vet jag inte, men Sveg trampade upp tempot ett snäpp och när Elsa Svensson kvitterade till 2-2 efter 19.31 var det nästan som taket i ishallen lyftes under ett öronbedövande publikjubel.
Eftersom det är spel i div I får inte matcherna sluta oavgjorda. Dramat avgjordes 2.44 in i förlängningen när Svegs nummer 18 Josefin Lind satte 3-2 bakom Malungs målvakt Ida Endeldt. GRATTIS

Sveg- Ånge i div II herr slutade 3-3
Herrrarna tog sig an Ånge IK i div II D Norra. Sveg vann ganska komfortabelt borta mot Ånge före jul, men Medelpadingarna hade nu förstärkt laget med en femma från Ånges A-lag som spelar i div I vilket gav ett helt annat tempo.
Matchen var om möjligt ännu mer jämn än damernas. Båda lagen bjöd på bra och underhållande spel och utgången var oviss in i det sista. Sveg lyckades dock kvittera några minuter före slutsignalen.
En mycket bättre och mer lyckad premiär i den nya och mycket trevliga ishallen kan knappast någon tänka sig.

Fullt med folk på läktarna
(mer än 300 betalande såg damerna slå Malung). Väldigt många stannade kvar för att se herrarnas A-lag spela oavgjort mot Ånge.
Både bland arrangörsfolk och bland publik på läktarna och i kafeterian kändes en stämning som får en att ana att det är något nytt och stort på gång inom hockeyn i Sveg.
Bra dommarteam i båda matcherna såg också till att hålla stämningen på topp.
I Div II dömde ett Jämtlands-team. I dammatchen skipade Håkan Karlgren, Lasse Hamberg och Ingvar Karlgren rättvisa.
I dag fortsätter hockeyfesten med returmöte mellan Sveg och Malung i div I damer. Matchen i morgon mellan Sveg och Strömsund i div II är tyvärr inställd.

Elsa Svensson i Sveg lyssnar på                   Så och en andäktig publik
nationalsång

Svegs målvakt Agnes Åker                          Stundtals hett framför Svegsmålet