Ajöss Djurgårn, Grattis AIK.

Allsvenskan nästa för DIF.
Då var det tack och adjö för de mesta svenska mästarna i ishockey, Djurgårdens IF, vad gäller spel i elitserien. Jag trodde i inledningen på säsongen att Dif skulle finnas med när det drog ihop sig till slutspel. Jag hade faktiskt tippat Dif som ett av lagen i semifinal, men oj vad fel det blev.
Nåja. Nu handlar det om att ta nya tag och inte hänga läpp för en misslyckad säsong. En rejäl städning i spelartruppen och kanske även i ledarstaben är nödvändig.
Laget har i år präglats av flera spelare med hockeyframtiden bakom sig som saknat den en riktiga fighterinstinkten. Det är hög tid att sluta tjata om "ett hjärta som klappar för Djurgårn" och släpp fram yngre spelare som ser en framtid inom hockeyn. Annars kan tiden i allsvenskan bli lång och mödosam. 

AIK imponerar däremot.
Det bär emot att hylla den värsta lokalkonkurrenten i Stockholm, men det går inte att låta bli att imponeras av AIK. Nu leder laget med 3-1 i matcher i bäst av sju och detta över Skellefteå som av många experter tippats som ett givet finallag.


Även Brynäs har kopplat greppet. 
Brynäs
svarade också för en mycket strong insats när Gävlelaget slog Färjestad på bortaplan. Brynäs har också 3-1 i matcher och kan avgöra semifinalserien på hemmaplan i morgon, tisdag. Jag tror dock Skellefteå kommer att sälja sig mycket dyrt, men visst är det guldläge för Brynäs.

Lennart Svensson
i Ytterberg

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0