Första kassen för Elsa från Ytterberg.

"Den satt och det kändes bra!"
Så kommenterade Elsa Svensson från Ytterberg det faktum att hon under förra helgen satte sin första puck i nät när Sveg IK:s damlag i ishockey vann borta över Malung med siffrorna (2-6).
Svegs damer har inlett seriespelet i den nästa högsta divisionen enligt förväntan. Serien för Svegs del startade för två veckor sedan med två matcher borta mot Västerås. Det blev två förluster.
I första matchen märktes en viss ovana att spela på den höga nivån. Matchen slutade med klar förlust: (8-1) till Västerås. Redan i returmötet dagen efter var det mesta av debutnerverna under kontroll. Sveg dominerade stundtals och förlorade knappt med (3-1).

Första segern och första målet
Förra helgen var det bortamöte mot Malung. Sveg stod för en imponerande insats och vann klart med, som sagt, (6-2). Elsa Svensson passade till svegs ledningsmål (1-0) i första perioden och i den sista perioden fick hon själv näta för första gången i div I (till ledning 5-1). Pucken tog hon givetvis om hand och den pryder nu prishyllan hemma i Ytterberg.

Grattis Elsa till första målet.

Elsa är yngst i Sverige i div I
Elsa Svensson är blott tolv år och därmed är hon den yngste spelaren totalt i Sverige som spelar ishockey i div I för seniorer. Även när både damer och herrar räknas samman är Elsa yngst och förra helgen satte hon alltså den första pucken i motståndarens kasse. Det lär bli fler, räkna med det!

Sandviken nästa
Nu fortsätter serien för Svegs del med bortamatcher mot Sandviken, Hällefors/Lindlöven och Skogsbo. Lagen i serien ska mötas tre gånger under säsongen. Efter nyår blir det mest hemmamatcher i Svegs nya ishall. Det stundar således till hockeyfester i Sveg igen. Kul, Kul.

Kval till högsta serien redan i år?
Division I för damer är indelad i två serier. De två första i varje serie går till kval mot två lag från Riksserien (motsvarigheten till Elitserien för herrar). Svegs tränare Tommy Svensson tror dock inte att Sveg redan i år går till kval, men osvuret är bäst.
- Målet för denna säsong är att bli ett etablerat lag i division I, säger Tommy Svensson.