Städdag i Ytterberg

Inför sommaren
Söndag 15 maj var det som vanligt städdag i och runt skolan i Ytterberg. Vidare var det en grupp som tog sig an badplatsen.
Bouleplanen är nu iordningställd inför säsongsstarten 24 maj. Garagelängan med förråd är städad och flaggstången har äntligen fått tillbaka knoppen.

            
Hur ska vi ta oss an detta?                 Henning i Anders i luften


Flaggstången på väg ner

Tre kronor börjar övertyga
Efter en inledning av VM-hockeyn som inte var övertygande från Tre Kronors sida så visade kronorna i semifinalen mot Tjeckien ett helt annat spel. Tjeckerna hade egentligen aldrig någon chans.
Nu väntar en nagelbitare i finalen mot Finland som också inledde darrigt, men de finska lejonen har också höjt sig för varje match och slog mycket rättvist Ryssland. En helnordisk VM-final i ishockey, vem hade räknat med det?
Dessutom är årets VM sensationellt därför att både USA och Kanada inte finns med i spelet om medaljerna.  

Till sist 
Konstarerar vi att ännu en potentat med förtroendeuppdrag svikit skattebetalarna i Sverige. En av AMF:s högsta chefer har nyttjat ett så kallat kryphål i lagen och smusslat undan mer än 20 miljoner kronor från beskattning.
Det kallas skatteplanering och är inte kriminellt, men moraliskt är det mycket tvivelaktigt.

AMF och vår pension
AMF är ju en organisation som har till uppgift att förvalta svenska medborgares surt förvärvade pensionspengar. 
Visserligen ledde avslöjandet av den avancerade skatteplaneringen till att Bertil Villards avgick som ordförande för AMF Pension och därmed verkar saken vara utagerad.

Andra lagar för miljonärer?
En vanlig löntagare som råkar skriva ett fel i sin självdeklaration åker på straffavgift, men för de höga direktörerna och de förtroendevalda cheferna råder uppenbarligen en annan lag och moral. 
Bertil Villards ska givetvis hängas ut i media. Han ska inte tillåtas att avgå. Han ska sparkas. Sedan vore det lämpligt med gatlopp, spöstraff och kanske ett par dagar i skampåle. Gärna utanför Riksdagshuset. 
Den som snattar på DollarStore får bära en skylt som talar om att personen är en tjuv. Det kanske vore nåt att hänga på fifflande miljonärer också?

Lennart Svensson
i Ytterberg
    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0