Norrlandsderby väntar

Norrlandsderby
Ja, ja, det gick inte helt som jag hoppades i hockeyn. Skellefteå till semifinal efter seger över Linköping. Det är helt perfekt. Att Djurgården åkte ur mot Luleå är jag inte helt tillfreds med, men det är ändå kul och bra för hockeyn att det blir ett Norrlandsderby. Jag hade givetvis hellre sett dessa två lag i en SM-final. Då hade bucklan hamnat i Norrland. Nu är väl risken stor att det blir en triumf för Värmland igen.

Jas-39 Gripen till Libyen
Som det ser ut kommer Sverige att skicka åtta till tio Jas för att stödja insatsen för att säkra luftrummet över Libyen. Carl Bildt verkar entusiastisk över detta och det är väl riktigt att Sverige ska bidra på något sätt när det så kallade Världssamfundet griper in. Det viktiga är att det inte blir en USA-ledd invation. Då riskerar det att bli samma meningslösa "långbänk" som kriget i Afganistan. Nu verkar det som om USA kommer att hålla en lägre profil denna gång och det är bra.

Sossarna rensar vilt
Socialdemokraternas valberedning har gått fram hårt i verkställande utskottet inför partikongressen som inleds i slutet av veckan. Det kanske är på tiden att sopa ut lite gammla "betonghäckar" och låta nya och framförallt lite yngre förmågor ta plats. Det återstår dock att se vad de nya står för och hur de ska matcha den borgerliga alliansen.
Det problem jag tror som kraftigt bidragit till att fälla socialdemokraterna i de senaste två valen är nämligen problemet att hantera den borgerliga retoriken. Borgarna har med framgång vridit debatten från att handla om hörnstenar i arbetarrörelsen som solidaritet, solidarisk lönepolitik och allmän/gemensamt finansierad välfärd till floskler som jobblinje, utanförskap, fritt vårdval, jobbskatteavdrag med mera.
Arbetarrörelsen föll i denna fälla och började argumentera med Fredrik Reinfeldt (m) och hans vapendragare Maud Olofsson (c) på deras eget språk, i stället för att tala på ett sätt sånt som gemene man förstår och är van vid.

I dag i Ytterberg
I Ytterberg skiner solen från en nästan klarblå himmel. Det är fem plusgrader och vindstilla. Det ser ut att bli en fantastisk fin vinterdag och det verkar som om våren är på väg hit också.  

Lennart Svensson
i Ytterberg


Kommentarer
Postat av: Kim Victorin

Roligt att du har skaffat dig en blogg...

Hoppas att är bra med er.

Hälsningar från Dorotea.

Kim och Micke

2011-03-21 @ 20:40:29
Postat av: Kim Victorin

Roligt att du har skaffat dig en blogg...

Hoppas att är bra med er.

Hälsningar från Dorotea.

Kim och Micke



2011-04-06 @ 11:31:15
URL: http://lennartiytterberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0