Lita inte på Borg

Fikonspråk
Finansminister Anders Borg (m) lägger ut texten för SVT:s programledare Sverker Olofsson i programmet "Sverker rakt på" och talar om vikten av att vi ska rätta in och anpassa oss till en högre räntenivå därför att tillväxten ökar i Sverige.
Vad betyder det för Härjedalen? Ja inte mycket.
I Härjedalens kommun ligger priset på livsmedel i topp i landet, priset på drivmedel är också det i topp, liksom räntorna på bolån.
När det handlar om löneläget och utbildningsnivån hamnar dock Härjedalen i botten. Utbildningsnivån i Härjedalen är faktiskt lägst i Sverige. När vi pratar om löneläge är det så att Härjedalens kommun får maxiamlt statsbidrag för att kompensera den negativa skatteeffekten som det låga låneläget medför.
Men lite högre ränta klarar vi väl av. Vi är vana att böja på nacken och sträcka fram mössan för en liten skärv.
Tillväxten ska givetvis prioriteras. Att några glesbygsbor, som i sammanhanget är försumbara, får lite mindre i plånboken är väl helt i linje med borgarnas strategi.
Den borgerliga regeringen med Reinfeldt. Olofsson och Borg i spetsen kör vidare med sin arbetarfientliga linje och ser till att profitörer och börshajar får sitt i första hand.  
Anders Borg kan te sig väldigt folklig och framstå som en person som värnar om allas välmående, men bakom den välansade hästsvansen och "hippiefasaden" döljer sig en högerhök värre än Maud Olofsson.
Nåväl, nog om detta.

Ett-noll till Luleå
Luleå tog hem första slaget om Norrland i hockeyn och det var väl rättvist. (Den här bloggen handlar ju delvis om rättvisa). Hur som helst så var det en bra match och mitt tips är ändå att Skellefteå går till final, men att det avgörs i sudden i sjunde. 

SM-Guld till SAIK 
Sandviken, anrika SAIK, tog hem SM-guldet i bandy. Hoppas att den skuldtyngda föreningen får ett litet lyft av detta. Kul förresten att min "gamle eller före detta" parhäst i Söderhamn Hans Åhlin kommenterat min blogg. Varje gång man tittar på bandy så dyker han upp i minnet. ( Hans är ju obotlig fan av det bandylag som en gång hette Broberg).

I Ytterberg
Här i byn så har dagen varit fin, men nu så blåser det så in i h...e. Det betyder väl att våren är på väg. I morron kväll ska vi gå till Folkets Hus i Sveg och lyssna på vad länsstyrelsen har att förtälja om den framtida älgjakten. Jag återkommer om detta.

Till sist
Tack för att ni läser och kommenterar min blogg. Nu går den att kommentera direkt. Jag plockar dock bort det jag anser olämpligt.
Ha de, alla ni där ute i världen

Lennart Svensson
i Ytterberg




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0