Tisdag 5 april

Fördel Färjestad
Färjestad tog, inte oväntat, ledningen med 1-0 i matcher när finalserien i hockeyn drog igång. Jag tror fortfarande att det blir ett avgörande först i den sjunde matchen och då i sudden.

Barnfattigdomen ökar i Sverige
Flera medier har den senaste tiden rapporterat om en stor undersökning som visar att allt fler barn i Sverige lever under såna ekonomiska förhållanden att det är att betrakta som fattigdom. Nog är det väl anmärkningsvärt och rent bedrövligt att barn ska tvingas växa upp i fattigdom i Sverige.
Regeringen med herr Reinfeldt, herr Borg och fru Olofsson i spetsen verkar dock inte bry sig särskilt mycket om detta. För regeringen är det skattesänkningar för dem som redan lever i överflöd som prioriteras.
Inte nog med det. Jämtkraft med flera nätbolag har ansökt hos regeringen att få öka uttaget från elkonsumenterna för att transportera den redan dyra elströmmen till hushållen.

För oss i Härjedalen, där lönerna är låga och vintrarna kalla, betyder det att det lilla vi har kvar i plånboken krymper ändå mer, men vadå?
Direktörerna för Vattenfall med flera kraft, -och nätbolag måste ju få sina furstliga bonusar och pensionsavtal (så kallade fallskärmar) och det kostar ju. Vår näringsminister, centerpartiets Maud Olofsson, verkar hellre se till att dessa, oersättliga direktörer, får sina penningpåsar fyllda till bristningsgränsen än att folk kan leva någorlunda drägligt i glesbygden. 
Och i det sammanhanget kanske det inte spelar så stor roll att några barn lever i fattigdom. Barn finns det gott om, men kompetenta direktörer växer inte på trän, om man nu ska tro Maud Olofsson och hennes rådgivare, nationalekonomen Stefan Föltser, på organisationen Svenskt Näringsliv. 

Snart påsk
Det ser ut att bli en blöt påsk. Snart dax att ställa undan skotern och plocka fram golfklubborna för lite "vapenvård". Vi får dock hoppas att vintern håller sig kvar någon vecka till. På långfredagen går ju som bekant den anrika pimpeltävlingen Ytterbergsnappet av stapeln. Tävlingsplatsen i år blir Nordsjön eller Nålsjön som det uttalas i Ytterberg.

Lennart Svensson
i Ytterberg

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0