Centern åter ute på villovägar

Onsdag 20 april

Länscentern agerar som guden Janus
Centerpartisterna i Jämtlands län menar att det är länsstyrelsens fel att vissa avsnitt av vägnätet i länet mer liknar vårdiken än vägar. 
Enligt länscentern skulle situationen var helt annorlunda om politikerna fick styra över vägunderhållet, men det är ju för fasiken det som centerpartisterna i regeringen gör.

Centern skjuter bredvid målet
Det är nämligen så att länsstyrelsen är regeringens förlängda arm ut i landet. Länsstyrelsen tar inte in någon skatt. Vilken skatt som ska tas ut av folket bestämmer regeringen och slutligen Riksdagen. Det borde väl ändå centerpartister i Jämtlands län också känna till.
Länsstyrelsen ska förvalta de anslag som tilldelas enligt beslut i Riksdagen där borgarna har majoritet. Länsstyrelsen ska också verkställa de beslut som regering och Riksdag fattat.
Infrastrukturministern i den borgerliga regeringen hette fram till oktober förra året Åsa Torstensson. Hon är centerpartist. Näringsministern i den borgerliga regeringen heter Maud Olofsson. Hon är också centerpartist.
Åsa Torstensson fick visserligen silkessnöret av Fredrik Reinfeldt i oktober och ersattes av moderaten Catharina Elmsäter-Svärd, men anslagen till vägunderhåll i Jämtlands län är beslutat och undertecknat av centerns Åsa Torstensson.

Som man bäddar får man ligga
Att det inte finns tillräckligt med pengar för vägunderhåll i Jämtlands län beror delvis på att den borgerliga regeringen prioriterar skattesänkningar för de som redan lever i överflöd i stället för att föra en solidarisk ekonomisk politik som är till gagn för hela landet.
Gnällspikarna inom centern i länet borde först ta en diskussion med ledningen i det egna partiet innan man går ut och skyller på den som är satt att utföra det som centern bidragit till.

Not: Den antika guden Janus avbildas med två mot varandra vända ansikten. Han anses symbolisera velighet. Janus har också gett namn åt månaden januari. 

Lennart Svensson
i Ytterberg

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0