Björnåsdammen nästa

Skoterträff i Björnåsdammen
I morgon, lördag, drar vi man (och kvinna) i Ytterberg ur huse för att åka snöskoter till Björnåsdammen. Svegsbygdens skoterklubb arrangerar sin årliga träff för skoteråkare från när och fjärran. Under dagen bjuds det på uppvisningar, tävlingar, lotterier och givetvis finns det korv och kaffe att köpa.

Snart final i Härjecupen
Nästa lördag stundar det final i Härjecupen i utförsåkning för ungdom. Finalerna går i Klövsjö, men innan dess ska Elsa Svensson från Ytterberg åka till Lofsdalen och tävla i skicross. Tävlingarna inleds redan i morgon bitti klockan 10.00 med kval. Mer än 100 ungdomar kommer att kvala. Finalen går kl. 13.00.

Upp till Bevis Tommy
Det är inte nog med att Elsa från Ytterberg ställer sig på startlinjen i Lofsdalen. Hennes far, tillika ledare i Svegs Alpina Klubb, ställer sig också på startlinjen i klassen + 35. Och detta i skicross. Frågan är om Tommy, med meriter från Portugisiska ligan i fotboll och som, enligt vanligtvis välunderrättade källor inom polisen i Spanien, även har meriter som målvakt i Montreal Canadiens i NHL, håller för favorittrycket när startgrindarna öppnas. Nu är det visserligen inte samma konkurrens i veteranklassen som i ungdomsklassen, men ändå.
Tolv deltagare ställer upp till start.
Hur som helst. Vi håller tummarna för Elsa och Tommy i morgon. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0