Sluta betala TV-licensen

  SVT överger Härjedalen  
Sveriges Television, det mediaföretag som är skattefinansierat och som dessutom kräver licensavgifter på över 2000 kronor per år av ägare till TV-mottagare, lägger ner SVT Mittnytt och byter namn till SVT Jämtland. Härjedalen nämns inte i sammanhanget. 
Nyhetsrapporteringen från och om Härjedalen har i flera steg begränsats. För ett par decennier sedan hade både Östersunds-Posten, Länstidningen och Sveriges Radio lokalredaktioner runt om i Jämtlands län. Så var det även i Härjedalen. 
Nu när SVT omorganiserar, som det så fint heter när det är frågan om nedskärningar, så antyder det nya namnet på SVT:s lokalbevakning av Jämtlands län att det i själva verket handlar om bevakning av Jämtland. Härjedalen lämnas i sticket. 
 
  Heder åt Tidningen Härjedalen
I dag finns endast tidningen Härjedalen, TH, kvar i Sveriges, till ytan, femte största kommun. Härjedalen är dessutom Sveriges högst belägna landskap.
 
  Våga Vägra Licens
Vad ska vi då göra när även public service överger Härjedalen? Ett sätt är att hota att vägra betala TV-licensen. 
Jag skulle tippa att det i Härjedalen finns mellan 5000 och 10 000 licensbetalare. Om vi alla kunde enas om att helt enkelt strunta i att betala när nästa kvartalsräkning kommer för att påminna ledningen för Sveriges Television att vi finns och att Härjedalen är ett stycke av Sverige som är väl värt att bevaka så kanske vi får till en debatt om det hela. 
Ni som samtycker kan lämna era kommentarer så får vi se om det går att genomföra.
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 
 

Kommentarer
Postat av: hay day tips and cheats 2015

Players could obtain Pets and also cats using
vouchers, which they acquire from completing Boat
and Truck orders, collecting Crops, or from Prize Boxes.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0