Bildsvep från invigningen

   Här kommer bilderna  
Det var problem med bildöverföringen i går så det blev bara en bild publicerad från invigningen av altanen, men här kommer det lite fler bilder. För er som har facebook så finns det en filmsnutt utlagd som ni kan titta på. 
 
 
 
Vädergudarna var på sitt bästa humör och det smittade av sig på gästerna.....
 
Klicka på minibilderna för att se dem i större format.
            
Jens och Jan underhöll        Svenne håller tal?               Kvällen var ljum
 
            
Hurra, hurra                            Alla fick plats                          Musiken flödade
 
             
Maten smakade                        Snapsen likaså                     Sköna damer....
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Nu är altanen invigd

  Sommarprojektet stod pall för testet  
I lördags (24 augusti) kom en strid ström av gäster för att inviga mitt sommarprojekt, altanen, på baksidan av huset. Cirka 30 matglada personer samlades i sommarkvällen och altangolvet klarade testet. Nu återstår inglasning och att montera en altandörr samt lite andra småsnickerier innan det är helt färdigt, men så här långt fungerar det planenligt.
 
Här kommer lite bilder från invigningen. Klicka på minibilderna för att se dem i större format. 
 
 
Här kommer hela gänget med musikanterna Jens och Jan i spetsen. Sen blev det drag 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 

Altanbygget och lite politik

  Mitt sommarprojekt börjar ta form  
Taket är lagt på altanen. Staketet runt om är nästan klart. Det återstår en hel del än, men invigningen kan hållas som planerat nu på lördag 24 augusti. 
Så ser bygget ut nu, måndag 19 augusti. 
 
  Valet närmar sig
Det är visserligen ett år kvar till valet, men det börjar märkas att vintern och nästa vår kommer att bli en het period, åtminstone politiskt. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har redan satt på sig spenderbyxorna och utlovar skattesänkningar på 16 miljarder kronor redan nästa år. 
Det man måste börja fundera på är om det går att sänka skatterna ständigt och behålla välfärden eller ska de minskade intäkterna till staten betalas av höjda egenavgifter, neddragningar inom skola och omsorg?
Vi ska ha i åminne att den borgerliga regeringen på två mandatperioder sålt AB Vin & Sprit som gav 15-20 mijlarder kronor till statskassan varje år. Regeringen sänkte krogmomsen vilket kostade fem miljarder i minskade intäkter. Skandalaffären med köpet av det nederländska energibolaget NUON kommer sannolikt att kosta skattebetalarna cirka 40 miljarder kronor i utebliven aktieutdelning och till detta ska vi nu lägga ytterligare 16 miljarder i minskade intäkter till statens krympande kassa. Hur ska borgarna med Reinfeldt i spetsen klara av detta? Notan för skattebetalarna hamnar på cirka 80 miljarder kronor. Var ska kostnaderna sänkas?
Jag får inte detta att gå ihop, men en sak är klar. Det stundar svångremstider för det svenska folket om den borgerliga högerregeringen får fortsätta avvecklingen av Sverige.  
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 

Tillbaka på jobbet efter en fin ledighet

   Då var det vardag igen  

Jag har just klarat av den första jobbveckan efter en tre veckor lång semester. Jobbveckan inleddes med att cykla till och från jobbet tisdag-torsdag. Det var lite segt att pressa Morabacken sista dan, i hällregn, men det gick bra. Totalt blev det drygt sex mil på min sjuväxlade Postkodcykel, på tre dagar. Inte så illa av en 60-åring eller?

  

  60-årsdag ute i Skärgården  

Det blev en bra semester. Altanbygget löpte på nästan programenligt, men det blev både en och två turer till Stockholm också. Först för att träffa barn och barnbarn med flera och för att fira min 60-årsdag som inföll lördag 27 juli.

Vi åkte ner till storstan på kvällen 27 juli, direkt efter Reaxcer Open. Döttrarna hade ordnat en fin middag på söndag kväll ute på Grinda värdshus. Vi åkte båt dit och tillbringade hela dagen ute på ön Grinda. Vädret var det bästa tänkbara och kvällen blev mycket trevlig. Mitt barnbarn Alva passade dessutom på att fylla åtta månader samtidigt. Vi hann också med ett besök hos min bror Ove och hans kvinna KimQui innan kosan ställdes in mot Ytterberg igen.

 

  Bröllop i Stockholm

Min sambos, Anne-Sofie, dotter, Hannelore, passade på att gifta sig med Jessica den 10 augusti så det blev, som sagt, ännu en resa till Stockholm. Det var många år sedan man hade så många besök i huvudstaden en och samma sommar. Det blev emellertid en mycket trevlig föreställning i strålande sommarväder. Vigseln hölls i Järfälla kyrka i Barkarby och festen i Spånga. 

   

  Snart älgjakt, men först lite golf   

Nu blir det jobb några veckor, men det drar ju ihop sig till höstens stora begivenhet, älgjakten. Golfsäsongen fortsätter september ut med flera fina tävlingar. Tävlingssäsongen har gått bra för min del. En åttondeplats i MyGolfTour, en andraplats i Reaxcer Open och en elfteplats i Sponsorgolfen är resultaten så här långt. Några tävlingar återstår så vi får väl se om fullträffen kommer på golfbanan eller om den kommer i skogen i september.

 

Här kommer ett bildsvep från den senaste tiden. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

   

Alva kollar menyn             Carro på Café Bärs         Middag på Grinda Värdshus

  

Leena och Anne-Sofie        Annika och                      Alva och KimQui

solar på båten                      Andreas båt

  

Hannelore och                      Bröllopsfesten                Lunch på Grinda

Jessica

 

Lennart Svensson

i Ytterberg


RSS 2.0