Vad har du gjort, herr Löfven?

  Sossarna rasar i opinionen  
Den senaste opinionsmätningen från Novus visar samma tendens som före förra valet. Det rödgröna blocket hade 11 månader före valet 2010 en mycket stor ledning i opinionsmätningarna gentemot den borgerliga alliansen. Sedan gick det rakt utför och borgarna satt kvar vid makten.
Nu verkar det gå åt samma håll efter att socialdemokraternas ledare Stefan Löfven flörtat med centern och folkpartiet för att dryfta ett eventuellt regeringssammarbete eller åtminstone för att få stöd för en minoritetsregering vid ett eventuellt maktskifte. Centern och Folkpartiet nobbade emellertid direkt.
 
 
Stefan Löfven, socialdemokraternas
partiledare.
 
  Löfven sket i det blå skåpet  
För arbetarrörelsen är herr Löfvens utspel det samma som att sätta sig och skita i det blå skåpet. 
Visserligen skulle en sådan handling rent konkret, det vill säga att kacka i det blå moderata skåpet, visa vad vi lågavlönade knegare tycker om den högborgerliga skattesänkarpolitiken, ledd av statsminister Fredrik Reinfeldt (M), men varför ska Löfven överhuvud taget fundera på att regera ihop med borgarna?
Det här kommer att bli svårt för sossarna att krångla sig ur. Det är bättre att ge väljarna klara och tydliga besked om vad man vill göra och vart partiet vill styra Sverige och sedan får valresultatet visa vilka tänkbara regeringsalternativ som finns.
Att på detta sätt börja famla över blockgränsen ger ett intryck att Stefan Löfven och socialdemokraterna inte riktigt tror på sin egen politik och det skapar ingen tillit. 
Att det kommer att jämna ut sig i opinionsmätningarna ju närmare valet vi kommer är tämligen klart, så brukar det vara. Därför är det så viktigt att inte inleda valrörelsen med att skjuta sig själv i foten. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0