Altanbygget och lite politik

  Mitt sommarprojekt börjar ta form  
Taket är lagt på altanen. Staketet runt om är nästan klart. Det återstår en hel del än, men invigningen kan hållas som planerat nu på lördag 24 augusti. 
Så ser bygget ut nu, måndag 19 augusti. 
 
  Valet närmar sig
Det är visserligen ett år kvar till valet, men det börjar märkas att vintern och nästa vår kommer att bli en het period, åtminstone politiskt. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har redan satt på sig spenderbyxorna och utlovar skattesänkningar på 16 miljarder kronor redan nästa år. 
Det man måste börja fundera på är om det går att sänka skatterna ständigt och behålla välfärden eller ska de minskade intäkterna till staten betalas av höjda egenavgifter, neddragningar inom skola och omsorg?
Vi ska ha i åminne att den borgerliga regeringen på två mandatperioder sålt AB Vin & Sprit som gav 15-20 mijlarder kronor till statskassan varje år. Regeringen sänkte krogmomsen vilket kostade fem miljarder i minskade intäkter. Skandalaffären med köpet av det nederländska energibolaget NUON kommer sannolikt att kosta skattebetalarna cirka 40 miljarder kronor i utebliven aktieutdelning och till detta ska vi nu lägga ytterligare 16 miljarder i minskade intäkter till statens krympande kassa. Hur ska borgarna med Reinfeldt i spetsen klara av detta? Notan för skattebetalarna hamnar på cirka 80 miljarder kronor. Var ska kostnaderna sänkas?
Jag får inte detta att gå ihop, men en sak är klar. Det stundar svångremstider för det svenska folket om den borgerliga högerregeringen får fortsätta avvecklingen av Sverige.  
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0