Paus i älgjakten och virrigt i rinken.

  Tid för vila och brunst.   
Septemberjakten på älg är slut. Jaktlaget går in i en viloperiod medan älgen får brunsta av sig. För vår del, Lersjöns Jaktklubb, blev det en bra och givande jakt. En stor och en liten älg blev vår lott. Jimmy fällde båda och dessutom på ståndskall för sin egen hund Tjabo. Kul för både hund och hundförare.
 
  Elitserien i ishockey har startat.  
Hösten är ju inte bara en tid för jakt. Vinterns stora idrottsevenemang drar också igång, men visst är det lite virrigt så här i inledningen. Ägarna av NHL-klubbarna har lagt en lockout och konflikten mellan ägarna och spelarfacket i NHL verkar vara djup. Flera av de svenska spelarna i den nordamerikanska ligan har meddelat att de står tillgängliga för spel i elitserien, men vissa av elitserielagen tvekar.
Det är trist att vi inte får följa Boston Bruins och de andra lagen i National Hockey League, NHL, i jakten på en av idrottsvärldens mest spektakulära troféer, Stanley Cup.
 
  Alexander Steen först ut.   
MoDo gav klartecken för Alexander Steen från St Louis Blues som gjorde debut för MoDo i går, tisdag. Brynäs har klart deklarerat att klubben inte kommer att skriva några korttidskontrakt med NHL-spelare. Det enda Brynäs kan tänka sig är att ta in NHL-spelare som skriver på för en hel säsong. Vi får se hur detta utvecklar sig.
Total förvirring råder just nu, men efterhand kommer nog lagens tabelläge att avgöra hur principfasta klubbarnas ledningar kommer att vara inför att ta in NHL-spelare. 
Kul att HV71 toppar tabellen. Det är inte så att jag sviker Djurgården för att "Mesta svenska mästarna" gör ett kort besök i allsvenskan, men jag gläds med Ulf Dahlén som tränar HV71.
Jag tycker Ulf Dahlén fick lämna Frölunda för tidigt. Dahlén hade något stort på gång i Göteborg, men klubbledningen hade, som så ofta, inte tålamod nog. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer
Postat av: Anonym

Höst och älgar som rör sig. Jag pendlar en hel del för jobbet i dessa dagar och ser en hel del älg ibland men tyvärr också sviterna efter älg-bil kollisioner. På båda sidor om den sv-no gränsen. I tisdags så helt plötsligt hade den lilla asfaltvägen med nr 200 blivit E16 från Gävle till Irland över skogen i gränslandet i den norska-svensk finnskogen. Älgarna visade vederbörlig respekt naturligtvis och stod och iaktog när de på norska sidan skrev "Welcome to No way".
Eftersom vi har en hyfsat duktig och meriterad eftersökshund och sonen gått utbildning samt står i polisens register för kontaktpersoner för viltolyckor + att vi har riksväg 61 gående genom vvo så blir det en del utryckningar. Ofta går det förvånandsvärt bra för både folk och vilt.
Runt där vi bor går numera ett antal vita älgar som vi ibland ser från vårt hus och de syns lika bra när vi har vita veckor som annars så de är lika vita som vi då..
I Värmland börjer inte älgjakten förrän den 8 okt. så då får vi se..
tänkt o tyckt o så.. av
Torgny

Svar: Kul att höra att du har en eftersökshund. Jag hade en labrador när jag bodde i Jakobsberg. Han var också väldigt bra på eftersök. Vi var med i brukshundsklubben och fick några uppdrag av polisen. Det var mycket intressant att följa. Jakten har gått bra för oss i Lersjöns Jaktklubb. Vi hade en kvot på en stor och en liten älg och det fick vi. Vi har kalvjakt kvar som börjar 8 oktober. Vi hörs.
Lennart Svensson

2012-09-27 @ 22:22:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0