Heja Björn Ranelid.

Ranelid gav kultursprättarna på nöten 
Det sved i skinnet på de fisförnäma kulturjournalisterna, med SVT:s Camilla Lundberg i spetsen, att författaren Björn Ranelid gick direkt till finalen i Globen i den, av musikkritiker och kulturnissar, upphausade melodifestivalen.
Camilla Lundberg satt i morse, onsdag, i SVT:s morgonprogram och förfasade sig över att Björn Ranelid, som enligt Camilla Lundberg "måste vara tondöv", ställer sig framför en popgrupp och framför en av sina egna texter. Kompositionen klingar falskt, hävdar Camilla Lundberg.

Även artisterna rasar mot att Ranelid vann
Inom den krets av så kallade etablerade artister som deltar i spektaklet lyste också besvikelsen igenom över att en författare går och vinner "deras egen tävling". Inte minst halvfiguren och körledaren Andreas Johnson från Hälsingland rasade mot SVT för att Björn Ranelid tilläts delta i melodifestivalen.
Andreas Johnson verkade nästan förnärmad över att rampljuset föll på Björn Ranelid och inte på honom. För Johnson var det surt, men för alla som gillar Björn Ranelid var det fest.
 
Björn Ranelid, 62, författare, f.d fotbollspelare i Mamö FF.
Vinnare av melodifestivalens tredje deltävling som gick 
i Leksand i lördags.


Jag hoppas Ranelid går hela vägen
Det som inte Camilla Lundberg och resten av kultureliten, med artisterna i släptåg, förstår är att Björn Ranelid är, förutom en mycket bra författare, en estradör och en underhållare av högsta rang. Det är få personer som kan skapa debatt och rubriker som Björn Ranelid. Han har gått sin egen väg och struntat i den indoktrinerade och ryggdunkande kulturens elitskick som vill sätta dagordningen och bestämma vad som är bra och inte bra.

Finalen i Baku
Jag tror inte Björn Ranelid går hela vägen och vinner den svenska finalen i melodifestivalen, men visst vore det en rejäl smocka att ge Camilla Lundberg med flera om Ranelid fick kliva upp på scenen i finalen som går senare i vår i Baku (huvudstad i Azerbajdzjan) och framföra sitt bidrag inför mer än en miljard tv-tittare.

Lennart Svensson
i Ytterberg 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0