Tufft spelprogram sänkte Sveg.

  Ishockey div II D Norra  
 
  Sveg- Strömsund 1-6 (1-0, 0-4, 0-2)  
Helgens tuffa spelprogram blev lite för mycket för Svegs A-lag i ishockey. Fredagmatchen borta mot Bräcke, där Sveg vann med 9-7, satt kvar i benen när pucken släpptes för spel i Sveg Arena klockan 13.00 på lördagen.
Det märktes klart även om Sveg vann den första perioden med 1-0 och där Sveg hade chanser att sätta ett par puckar till bakom Strömsunds keeper. 
Matchen avgjordes redan i andra perioden som Strömsund vann med 4-0. Sveg kom inte upp i den standard vi är vana att se, men jag vill också hålla fram Strömsunds mycket fina passningsspel och distinkta anfallsspel. Det finns mycket tanke och system i Strömsunds sätt att spela ishockey. Jag tror inte det är en slump att just Strömsund toppar tabellen efter åtta omgångar. Strömsund har så här långt endast tappat en poäng och det mot Sveg. 
 
  Huvudlöst spelprogram  
Men, som sagt, att spela borta på fredag kväll och komma hem till Sveg klockan två på natten och möjligen komma i säng och sova en timma senare, för att sedan samlas för uppladdning inför match redan klockan halv tolv dagen efter, ger inte tillräckligt med tid för återhämtning. 
Vem eller vilka som är ansvariga för detta tuffa spelschema vet jag inte, men det är helt oacceptabelt med två matcher så tätt inpå varandra. Det ger inte de rätta sportsliga förutsättningarna. Dessutom ökar risken för skador, både direkta när koncentrationen inte är på topp och överbelastningsskador när kroppen inte får den vila och den tid för återhämtning som är nödvändig. 
 
 
Ett Sveg med trötta ben mäktade inte med att stoppa
Strömsunds vassa anfallsspel. 
 
  Ishockey div I Västra.  
 
  Sveg-Nora 3-8 (1-4, 0-1, 2-3)
Även Svegs damlag hade hemmamatch i Sveg Arena på lördagen. Nora inledde med att vinna första perioden med 4-1, men Sveg stod emot bra i de två följande perioderna där matchen stod och vägde. Svegs damer svarade för en av säsongens bästa insatser, enligt tränaren Tommy Svensson.
- Jag tycker vi ska vara nöjda med laginsatsen, trots att vi förlorade. Sveg går framåt för varje match, men vi gör för få avslut och det måste vi träna mera på, säger Tommy.  
 
 
Svegs damer svarade för en godkänd insats mot Nora
trots förlust med 3-8. 
 
Betyg
Betyg på Svegs laginsats, bäste spelare i Sveg, enligt bloggen samt domare och publiken ges i antal termosar. Fem = toppenbra, fyra = mycket bra, tre = bra, två = knappt godkänt, en = inte godkänt, överkryssad = dåligt.
 
Sveg - Strömsund
 
Svegs insats som lag.
 
 
Bäste spelare i Sveg, Jimmy Björling.
  
 
Huvuddomare, Stefan Duberg.
   
 
Publiken.
  
 
Sveg - Nora
 
Svegs insats som lag.
  
 
Bästa spelare i Sveg, Saga Thynell-Nissas/ Maja Bohlin.
   
 
Domare: Hans Andersson och Lasse Hamberg.
    
 
Publiken.
   
 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0