Vargens vara eller icke vara?

Attityden till vargen är oförändrad
Varken licensjakten eller den omfattande vargdebatten har påverkat svenskarnas attityd till vargstammens storlek i landet. Det skriver Svensk Jakt Nyheter med referens till SOM-institutets årliga attitydundersökning av svenska folkets inställning till en rad olika företeelser.
Undersökningen visar dessutom att inställningen till vargen som art och vargstammens storlek inte är någon partipolitisk fråga. Oavsett partisympati är folket splittrat i frågan.
Enligt Maria Solevid, som lett SOM-institutets undersökning, är det inget parti i Riksdagen som profilerar sig på någon sida när det gäller vargens vara eller icke vara. Regeringen och Riksdagen har därmed en grannlaga uppgift om ambitionen är att komma till någon form av lösning som accepteras av både stadsbefolkningen och landsbygden.

Varg (Canis Lupus)Inga föryngringar i Härjedalen
Enligt ett Riksdagsbeslut tillåts inga vargföryngringar i renskötselområden. Jämtlands län tillhör de områden som ska vara fredade från vargföryngringar. Kommunfullmäktige i Härjedalen sa nyligen nej till att förklara Härjedalens som vargfritt område. Det kanske var lika bra det. Ett sådant beslut har ju ingen verkan ändå. Kommunerna i Sverige har ingen lagstiftande behörighet.
Politikerna i Härjedalen bör nog ägna sin tid åt att fundera över befolkningsminskning och bristen på värdigt och anständigt arbete om några ungdomar ska stanna kvar i landskapet, än att debattera en fråga som fullmäktige inte kan eller får besluta om.

Lennart Svensson
i Ytterberg
Kommentarer
Postat av: dan bakkman

vad bra att någon kommun vill stoppa dessa maskiner. förstöra vårat skogslandskap nej bygg dessa där strömmen behövs. vi i norrland har tillräckligt med förstörd natur.Vad händer när eu:s maskindirektiv kommer att gälla då åker allemansrätten. det har den redan gjort i rotliden lycksele.tre fjärde delar av parken 40 snurror jaktförbud

2011-06-15 @ 22:14:01
Postat av: Lennart Svensson

Nu är det så att vi i inlandet kan inte överleva utan arbetstillfällen och då är jakten, enligt min åsikt, lägre prioriterad. Jobb är det viktigaste och nu är det bland annat vindkraft som skapar tillväxt. I inlandskommunerna är det enbart vindkraft som skapar nya jobb. Älgjakt och annan jakt ger inga jobb, ingen tillväxt och ingen ökning av befolkningen.

2011-06-16 @ 11:43:42
URL: http://lennartiytterberg.blogg.se/
Postat av: Linn

Jag tycker att du har en asgrym sida! Har du ork så slå även ett öga på min :).

2011-07-13 @ 01:53:47
URL: http://djurförsäkring.net
Postat av: Lennart Svensson

Kul att du gillar min blogg. Jag ska lägga in dig som en länk och pinga efterhand.

2011-08-16 @ 10:24:57
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0