Björnattack i Ytterberg

Onsdag 18 maj.

Björn tog får mitt i byn
I söndags kväll fick en fårägare på södersidan av Ytterberg ovälkommet besök. En björn tog sig in i fårhagen och rev ett av fåren. Läs mer om detta på Östesunds-Postens nätupplaga.
http://op.se/harjedalen/1.3171451-far-revs-av-bjorn-vid-bostadshus-i-ytterberg


Boston på väg mot final.
Boston Bruins utjämnade semifinalserien i Stanley Cup mot Tampa Bay Lightning till natten mot onsdag efter seger med 6-5. Det står nu 1-1 i matchserien.


Boston Bruins logga.

Regeringen backar om fas-3
Regeringen backar nu om det omdebatterade arbetsmarknadsprogrammet fas-3. Det som av många betraktas som rent slaveri och en slutstation beträffande arbetslivet för de som tvingats in i fas-3. Tidigare fick de som hamnat i fas-3 inte delta i arbetsmarknadsutbildning, för att ta ett exempel på en horribel regel. Nu kommer det dock att vara möjligt.
Men det är ändå mycket kvar innan ordningen vad gäller arbetsmarknadspolitiken är återställd. Oppositionen står fast vid sitt krav att arbetslösa ska få stämpla på deltid och då ha samma antal dagar som den som stämplar heltid. I dag får deltidsarbetslösa endast stämpla i 70 dagar.
Vidare kräver oppositionen att arbetslöshetsersättningen återgår till de nivåer som gällde innan borgarna tog över styret 2006. Detta lär väl bli en het fråga när Riksdagen samlas igen i höst.

Grattis Norge
Även om det är en dag för sent så skickar jag en hälsning till vårt västra broderland Norge. I går firades ju Norges nationaldag och norrmännen kan verkligen fira. Dessutom gick Norges hockeylandslag till kvartsfinal i VM. Norge är på G i hockey. Ingen tvekan om detta.

Lennart
i Ytterberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0