Stanley Cup till Boston Bruins

Stanley Cup

Äntligen !!!!

Efter 39 års väntan är åter den mest åtråvärda bucklan i hockeyvärlden tillbaka i Boston. Senast det begav sig var 1972. Stort GRATTIS


Snopet för expertisen
Aftonbladets hockeyexpert Per Bjurman med flera har i sportbladet och andra bilagor hyllat Vancouver och bröderna Sedin och krampaktigt hållit fast vid att Vancouver Canucks ska vinna i kraft av hemmaplan.
Det som experten Bjurman och hans kollegor förbisett är att Vancouver vunnit sina hemmamatcher med nöd och näppe medan Boston fullkomligt kört över Vancouver i sina hemmamatcher.


Boston visade var skåpet ska stå
I nattens match var det egentligen aldrig någon tvekan om vart bucklan skulle gå. Sedinarna och resten av Vancouvers lag var visserligen med i inledningen och sköt många skott på mål, men pucken ska in i nätmaskorna. Det räcker inte med ”frökenlir” i en sjunde och avgörande match om Stanley Cup.
Boston Bruins har en björn som maskot. Bruins betyder "liten brunbjörn". De björnar vi har i Sverige är av modellen Bruins. De större brunbjörnarna i USA och Kanada kallas bear och de allra största för Grissly.
I natt var det dock inga mjuka nallar som skrinnade in på isen i Vancouver. Spelarna, anförda av den store Zdeno Chara uppträdde mera som Grisslybjörnar.

Legendarer på läktaren
Kul att Bostonlegendarerna Bobby Orr, Cam Neely och Raymond Bourke fanns på läktaren i samtliga matcher i finalserien.



Boston Bruins har en björn som maskot.

Lennart Svensson
i Ytterberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0