Elsa tog hem andra raka totalen i Härjecupen

  Bucklan stannar kvar i Ytterberg  
 
Elsa Svensson, 13, från Ytterberg, svarade för ett kanonåk när årets upplaga av den alpina ungdomstävlingen Härjecupen avgjordes i lördags med slalomtävlingar i Funäsdalen.
Elsa låg tvåa efter det första åket, men satte det andra helt perfekt och vann tävlingen med en sekunds marginal och därmed bärgade hon för andra året i rad totalsegern i Härjecupen i klassen flickor 13-14 år.
 
 
Elsa från Ytterberg tog hem den andra raka totalsegern i Härjecupen
i utförsåkning. GRATTIS!
 
  De tre bästa räknas  
Härjecupen går i fem deltävlingar. Elsa har dragit ihop två segrar, en andraplats och en fjärdeplats. Hon avstod den första deltävlingen (Elsa spelar ju som bekant också ishockey i div I).
I sammandraget räknas de tre bästa resultaten. I och med segern i helgen var det klart. Elsa tog sin andra raka total i Härjecupen.
Det har annars varit en hård säsong för Elsa. Härjecupen och Lilla Världscupen i utförsåkning har varvats med ishockey på hög nivå med långa och tröttsamma resor. Sedan är det ju detta med skolan också!
 
  Elsa är nöjd med säsongen  
- Utförsåkningen har gått bra, jag känner att jag har utvecklats och blivit bättre, men nästa år blir det tuffare, säger Elsa, som nästa säsong tar klivet upp i A-gruppen och då väntar bland annat ungdoms-SM. 
Nåväl. Det är nästa säsong det. Nu handlar det om att njuta av segerns sötma och se fram mot en lång och skön sommar. Alla fanns i Ytterberg säger Grattis!
 
 Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0