Turken Jan firade 80 i Turkiet

En Turk som firar i Turkiet?
 Att en turk åker till Turkiet för att fira sin 80-årsdag är det väl inget märkligt med, men den här turken är från Ytterberg. Som en del redan vet och andra inte vet, är det ju så att Ytterberg, av någon anledning, kallas för lilla Turkiet. Varför finns det olika teorier om, men det får vi reda ut en annan gång.
Hur som helst. Jan Hedström, uppvuxen i Ytterberg, och således tvättäkta "Lillturk" reste med frun Eva och några glada vänner till Side i Turkiet för att celebrea sin 80-årsdag som inföll den 27 oktober. 
 
Den Turken va inte purken
 Jan med sällskap åkte till Side redan en vecka före högtidsdagen för att ladda upp med god mat och dryck samt lite bocciaspel på stranden. 
Födelsedagen firades till en början lugnt i gassande solsken på stranden. På kvällen tog det hela fart och inledes med en välkomstdrink i hotellets restaurang där personalen hade dukat upp ett mycket fint bord för jubilaren och hans vänner. Sedan följde en trerätters middag där inget i matväg eller dryck saknades. Champangen flödade, hurrarop och sång avlöste varann. Nära vännen Carl Bergsten höll tal och sedvanlig låda, både med jubilaren, personalen och övriga gäster. 
Gratulanterna på plats var, givetvis Jans fru Eva samt Carl och Anne-Marie Bergsten och Anne-Sofie Bryttmar med undertecknad. 
 
"Turken" Jan Hedström firade 80-årsdagen i glada vänner lag. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0