Torsk för båda Svegslagen i ishockey.

Ishockey i Sveg Arena

Sveg-Hällefors/Lindlöven 1-5 (Div I)
Svegs hockeydamer lyckades inte upprepa förra omgångens skräll där Sveg slog seriledande Skåre med 5-3 på bortaplan.
I lördgens match hemma i Sveg Arena, för övrigt den sista matchen i ordinarie serie, blev det förlust mot Hällefors/Lindlöven med 1-5.
Vad som händer härnäst för Sveg är i skrivande stund oklart. Eventuellt blir det en fortsättningsserie eller en cup. Det mesta talar väl också för att Sveg degraderas till div II nästa säsong.

Sveg- Bräcke 3-8 (1-1, 0-5, 2-2) (Div II)
Även herrarna åkte på pumpen rejält på fredag kväll mot ett piggt och skridskoskickligt Bräcke Polar Bears. Matchen slutade 3-8 där Sveg tappade konceptet helt i andra perioden.
Matchen började annars skapligt där lagen såg jämna ut. Om det var orken som tröt eller om det var humöret som inte var det bästa låter jag vara osagt, men Sveg stod inte att känna igen när Per-Håkan Johansson släppte pucken för spel i andra perioden.
Bräcke kontrollerade matchen totalt och kunde utan större ansträngning göra hela fem mål innan pausvilan inför sista perioden.
Sveg gjorde visserligen två mål i slutperioden, men det var mera ett resultat av ett par bjudningar från gästande Bräcke än produkter av eget spel från Svegslaget.

Sveg stod inte att känna igen i           Bäst på plan var huvuddomaren
förlustmatchen mot Bräcke                Per-Håkan "Tango" Johansson

Betyg
Betyg på Svegs laginsats, bäste spelare i Sveg, enligt bloggen, samt domare och publiken ges i antal termosar. Fem = toppenbra, fyra = mycket bra, tre = bra, två = knappt godkänt, en = inte godkänt, överkryssad = dåligt.

Jag såg endast matchen mellan Sveg och Bräcke i fredags, varför jag bara sätter betyg på den matchen.

Sveg -  Bräcke 3-8