Sverigedemokraterna i Jämtlands län är obildade.

  Könsstympning av kvinnor har inget samband med Islam.  
Ronny Karlsson, sverigedemokraternas (SD) ordförande i Jämtlands län hävdar i ett inslag i svt:s regionala nyheter Jämtlandsnytt, att om den planerade moskén byggs i Östersund kommer flickor som tillhör Islam att "könsstympas och utsättas för tvångsgifte". Vidare kommer pojkar i den Islamska föreningen att utbildas i kvinnoförtryck.
 
  Islamofobi och total okunskap.  
Ronny Karlsson ger i inslaget uttryck för sin egen fobi mot Islam och sin egen okunskap samt sin låga intellektuella status. Detta barbariska ingrepp att stympa könsorganen på små flickor med livslånga komplikationer som följd, ibland benämnt som "kvinnlig omskärelse" har inget med vare sig Islam eller Kristendomen att göra. Det är en kulturell sedvänja som har sitt ursprung i nordöstra Afrika.
 
  Sedvänja, inte religion.  
Sedvänjan utövas främst i Etiopien och Somalia och kan härledas flera tusen år tillbaka i tiden, det vill säga till en tid långt före Kristendomen och Islam. 
I Etiopien, för att ta ett exempel, med cirka 74 miljoner invånare, är ungefär hälften kristna och hälften muslimer (mindre grupperingar av andra religioner förekommer också, men de dominerande är kristna och muslimer).
Där har kristna ledare, mot den religiösa dogmen, välsignat könsstympning av flickor och ledare inom Islam har hävdat att detta är ett påbud i Koranen. Detta är emellertid fel. Könsstympning av flickor och kvinnor är inget som finns omtalat i dessa två religioners heliga skrifter, Bibeln och Koranen.
 
  Ronny Karlsson bör läsa på.  
Att som Ronny Karlsson sprida misstroende mot Islam, vilket bygger på direkta felaktigheter, i ett län som generellt präglas av låg utbildningsnivå förstärker bara den islamofobi som redan är utbredd i Jämtlands län.
Uttalandet visar inte bara att Ronny Karlsson bör läsa på innan han uttalar sig. Det visar också att Sverigedemokraterna (SD) i Jämtlands län i allmänhet är ett parti som med all kraft bör bekämpas. Dock inte med andra metoder än att bemöta SD:s påståenden med fakta och inom ramen för ett demokratiskt och rättfärdigt samhälle.
 
Lennart Svensson
I Ytterberg
 
  
 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0