Golfkurs i snöfall och kyla

  Kurs för grönt kort på vit bana   
Under veckoslutet 4-6 maj arrangerade Svegs Golfklubb en kurs för nybörjare, det vill säga en kurs för alla som vill börja spela golf och ta det gröna kortet. 
Väderprognoserna såg i början av veckan mycket lovande ut. På tisdagen, 1 maj, stog vi i t-shirt på rangen och tränade. På fredag morgon, den första kursdagen, vräkte snön ner. I Ytterberg var det mer än en decimeter snö på fredag kväll när kursen skulle börja. 
Vi hade deltagare som rest ända från Stockholm så efter en kort konferens med kursledaren Urban Backman, vid lunchtid på fredag, insåg vi att det var uteslutet att ställa in. 

 
I snö och motvind visar Urban Backman hur man slår bort en golfboll

  Tur att det finns tak   
Som tur är så är en del av övningsrangen försedd med tak så träningen kunde inledas på fredag kväll, som planerat. Trots ett ihållande snöfall och en ganska kall lördag så var det ändå ett glatt och positivt gäng som nötte grunderna i golf. Urban Backman gnuggade slagteknik med deltagarna tills fingrarna var blå av kyla medan undertecknad och Karin Fabricius matade de blivande golfarna med säkerhetsbestämmelser, regler och golfvett, det vill säga den teoretiska delen.

  Långväga gäster och blandad ålder  
Sju personer hade anmält sig. Två, Lena och Conny, från Österhaninge, utanför Stockholm, hade rest upp till sitt fritidshus i Tandsjöborg för att kunna pendla till Byvallen och ta det gröna kortet. En deltagare kom från Östersund. Resten kom från Sveg.

 
Lena Rocklind från Österhaninge            Noah Råstedt från Sveg, en av
kom med sambo Conny Deiber                 de yngre deltagarna
för att ta grönt kort


Det tillhör spelet att lära sig slå från en sandbunker, men att
behöva skotta bunkern ren från snö tillhör undantagen

  Solen kom på söndan   
På söndagen, sista kursdagen, sprack himlen upp och det blev en varm och solig dag, men banan låg fortfarande täckt av snö, varför det sista momentet i kursen kommer att hållas lite senare.
Hur som helst. Samtliga deltagare var nöjda med helgen.
Att Kung Bore var på dåligt humör i inledningen var det ingen som kunde rå på. Kanske var det vädergudens sätt att testa inställningen hos de nyblivna golfspelarna. Det sägs ju att för golf finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder. 

 
Ett glatt gäng som trotsade snö och kyla för att lära sig spela golf
Bakre raden fr.v: Daniel Säll, Conny Deiber, Lena Rocklind, Linus Roos
Mellanraden: Kursledaren Urban Backman (i mössa med Härjedalsvapen)
Robin Eriksson och Jefferey Peplowski. Längts fram: Noah Råstedt


Lennart Svensson
i Ytterberg
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0