Elsa från Ytterberg tog hem Härjecupen.

Härjecupen är avgjord
Med ett suveränt andra åk i helgens storslalom, som gick i Björnrike, vann Elsa Svensson (snart 13) från Ytterberg både tävlingen och den totala cupen. Ett stort Grattis.

 

Elsa, totalsegrare i Härjecupen                                                 Puss, puss
(klicka på minibilden för att se den i större format)

Sista åket avgjorde
Härjecupen i utförsåkning för ungdom avgörs i fem deltävlingar i grenarna slalom, storslalom och super-G. Störtlopp kommer först i klass A (15-16 år). För att räknas i sammandraget måste åkarna placera sig i minst tre av deltävlingarna. Elsa vann två av vinterns tävlingar och blev tvåa i en. 
Det var mycket jämnt och långt från avgjort när åkarna ställde sig på startlinjen för det andra åket i lördagens tävling som samtidigt var det sista åket för säsongen. 
Elsa låg tvåa efter första åket, ett par tiondelar efter ledaren, men efter ett mycket bra andraåk där segermarginalen blev hela 1, 5 sekunder var saken klar. Elsa tog hem delsegern och stod därmed också som totalsegrare i Härjecupen 2011-2012.

En säsong till sen måste Elsa välja
Elsa Svensson är inte bara på väg mot den yttersta eliten i utförsåkning. Hon spelar dessutom ishockey på hög nivå. Elsa spelar i Svegs IK och hon är faktiskt Sveriges yngsta spelare i division I.
Nästa säsong åker Elsa alpint i klass B och kommer att fortsätta spela ishockey, men sedan måste hon välja, antingen alpint eller hockey.
- När jag går upp i klass A i utförsåkning blir det ju ungdoms-SM med tävlingar i stort sett varje helg och det blir ett för tufft program om jag ska spela hockey samtidigt, säger Elsa Svensson.
Det blir dock en senare fråga. Nu ska Elsa njuta ett tag av en välförtjänt seger innan sommaren kommer med barmarksträning och uppladdning inför nästa säsong. 

Lennart Svensson
i Ytterberg  
 
   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0