I dag firar vi i Ytterberg

  Skolan fyller 100 år 
Klockan 12 i dag, lördag, inleder Göran Olsson festligheterna i Ytterberg med tal. För 100 år sedan stod skolbyggnaden klar. Även om skolan som sådan, upphörde i slutet av 1960-talet så står byggnaden än i dag som en symbol för en tid då bildning och utbildning stod högt på den politiska agendan. 
I dag vet jag inte hur det står till med den saken. Politikerna verkar mest intresserade av att debattera huruvida skolor ska drivas i offentlig eller privat regi. Den egentliga uppgiften, det vill säga att förbereda eleverna för vidare studier eller för ett yrkesliv, har hamnat i skymundan.
 
 
Skolan i Ytterberg stod färdig 1912. 
 
  Festen började med fiske 
Nåväl. I dag är det fest. Redan i måndags inleddes jubileumsveckan med premiärfiske i Sjuartjärn. Undertecknad lyckades lura tre fina regnbågar på cirka ett kilo vardera. Men den första fisken tog brorsan Per. En nätt liten bit på drygt elva hekto.
 
 
Pelle drog den första och det på första kastet dessutom. 
 
  Handelns Dag i Sveg 
Även i Sveg är det fullt av aktiviteter på sommaren. I går var det Handelns Dag. Kommersen såg ut att vara god, trots lite blåsigt väder. I anslutning till Torget serverade Svegshandlarna rulltårta och kaffe. Svegs Golfklubb sålde reselotter till resesugna föräldrar medan barnen fick prova den ädla sporten.
 
(klicka på minibilderna för större format)
     
Lilian och Marianne             Viktor Magnusson, 3 år,
bjöd på rulltårta                     blivande golfproffs?
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0