Det händer i Ytterberg.

  Sommarcafé, Boule och jubileum 
Det formligen sjuder av aktivitet i Ytterberg just nu. Sommarcaféet är öppet som vanligt alla dagar från 12-16 och många besökare har redan passat på att ta en fika med hembakat bröd till, eller för att äta ärtsoppa på torsdagar och smaska i sig en av caféets kulinariska höjdare, den smått berömda Ytterbergssmörgåsen.
 
  Folket i Byn 
Vidare finns en fotoutställning att beskåda. Årets tema är "Folket i Byn". Karin Karsvall ställer också i år ut sin textilkonst och Eva Eriksson ställer ut sina alster. Arkivet med årgångar av tidningen Härjedalen från tidigt 1950-tal är som vanligt ett välbesökt rum för alla som vill ta del av och kanske för en stund minnas en svunnen tid.  
Nere vid infarten från E-45, det vill säga vid Sôrna (Solnan) sätter Byalaget upp en informationstavla om den kulturhistoriska bygd som Ytterberg faktiskt är.
 
  Boule och Jubileum 
Ett 20-tal pensionärer spelar boule varje tisdag och söndag. Turneringen pågår hela sommaren. Till detta ska läggas den traditionella boultävlingen "Ytterberg Open" som i år går av stapeln 4 augusti. Anmälan av lag sker i sommarcaféet.
Det rustas dessutom för ett hejdundrande kalas den 28 juli. Då firas nämligen att skolbyggnaden fyller 100 år. Dagen kommer att vara fylld av allehanda aktiviteter. På kvällen går det att boka sig för jubileumsmiddag och dans.
 
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)
   
Byföreningens                    Populärt utflyktmål            Ytterbergssmörgåsen
ordförande Carl visar
hur man spelar Boule 
  
Sigge, Carl och Jan             Fisket i Ytterberg               Välkomna
bygger informationstavla    är bra.                                   till Ytterberg
 
Lennart Svensson
i Ytterberg
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0