Bra avslutning av Svegs A-lag i ishockey

Söndag 29 januari

Svegs IK-Töva Motions och UK: 6-4 (2-0) (2-1) (2-3)
Svegs A-lag i ishockey avslutade säsongen i division II D Norra på bästa (ur publikperspektiv) tänkbara sätt. Matchen mot Töva i Sveg Arena på söndag eftermiddag bjöd på dramatik in i slutsekunderna.
Sveg dominerade och bjöd på bra och underhållande spel i två perioder och inledde den tredje med att sätta 5-1. Segern såg kassaskåpssäker ut, men gästande Töva ville annat. En stark forcering mot allt mer tröttnande svegsspelare ändrade snabbt scenariot.
Reducering till 5-4 kom med drygt en och en halv minut kvar av matchen. Vid 19.03 tog Töva ut målvakten och i spel 6 mot fem sedan följde en kanonad mot svegs mål, men en storspelande svegsmålvakt, Jimmy Björling, hade bestämt sig för att buren var stängd. Sex sekunder före slutsignalen kunde Svegs Mats Lindblom peta in pucken i en öppen Tövabur och saken var klar.

Jimmy Björling
(Klicka på bilden om du vill se
den i större format)

Tre matcher på tre dar för andra helgen i rad.
Helgen inleddes för A-laget med bortamöte mot Strömsund på fredag kväll. Den matchen slutade oavgjord 6-6. På lördag mötte Sveg Töva i den första matchen av dubbelmötet. Resultat: seger för Sveg med 3-1.
Spelprogrammet i division II D Norra har varit väldigt komprimerat, bland annat på grund av att Sveg saknade hemmahall före nyår, men två helger med tre seriematcher var helg är för mycket. Det visade sig inte minst i den tredje perioden mot Töva på söndag. Det var mycket trötta och slitna spelare i Sveg, men bra spel i två perioder lade grunden för att fin avslutning på säsongen.

Sveg tillhör topplagen i div. II
Trots bristen på isträning (första träningspasset på is kunde genomföras dagarna före nyår) och med ett tufft spelprogram så har Sveg överträffat alla förväntningar. Med en bra försäsongsträning nästa säsong så är inte jag förvånad om Sveg ligger bland de tre topplagen när vi skriver 29 januari 2013.

Damlaget förlorade dubbelmötet mot Hällefors/Lindlöven
Även damerna har varit i elden denna helg. Dubbelmöte mot Hällefors-Lindlöven lördag och söndag. Det blev tyvärr två förluster. Svegsdamerna föll med 1-7 på lördag och 1-5 söndag.
Beträffande söndagsmatchen är det dock värt att notera periodsiffrorna (0-0) (0-5) (1-0). En jämn match således, med undantag för mittenperioden.
Damernas serie (division I Västra) fortsätter ytterligare några veckor. Nästa fredag 4 februari möter Sveg Västerås hemma och avslutar med dubbelmöten mot Skogsbo SK, lördag och söndag, 11 och 12 februari.