Det är synd om svenska artister

  Artister kräver att få supa på sjön
I en debattartikel i Aftonbladet kräver flera svenska artister att sjöfyllerilagen från 1 juni 2010 ska rivas upp. Bland andra Sonja Aldén, Anders Berglund, David Hellenius, Peter Magnusson och Ulf Brunnberg anser att den låga promillegränsen för att köra båt (två promille) "försvårar den sociala samvaron för båtfolket" och "saboterar nöjet av att kunna välja måltidsdryck till sjöss".
Ulf Brunnberg har tagit nykterhetskravet så hårt att han, enligt Aftonbladet, sålt sin båt. Bert-Åke Varg, 80, är också en av dessa kändisar som reagerat mot att samma lagar ska gälla för båtfolk som för norrlänningar som kör snöskoter.
Bert-Åke Varg anser att känt folk ska ha egna gräddfiler. Varg jämför politiker som stiftar lagar, av typ sjöfyllerilagen, med terrorister. Känn på den du, Beatrice Ask!
Bert-Åke Varg har gjort en hel del bra på teaterscener och på filmduken, men åldern och troligen en begynnande senil demens verkar ha fört den forne "Rederiet"-stjärnan bortom sans och förnuft.
 
  Ge svenska artister diplomatpass  
Vad ska man säga om det otroligt löjliga upprop som kommer från en grupp där bland andra "pellejönsarna" Peter Magnusson och David Hellenius ingår, två kändisar som knappt passerat kiss- och bajsåldern. 
Det är märkligt att så fort någon får vara med och apa sig i tv eller får en liten filmroll så duger inte längre det rättssystem som gäller för alla andra som inte får vara med i tv. 
Det enda raka är att ge dessa stackars törstande artister och kändisar diplomatpass för då kan dom supa och föra sig hur som helst ute på sjön.
Om dom sedan i fyllan och villan råkar köra på någon eller ställa till annat obehag för den kategori människor som tycker det är bra att den som kör båt ska vara nykter, så må det vara hänt. Blir någon lemlästad av en onykter halvfigur bakom rodret på en snabbgående båt, som exempelvis Linus Wahlgren, får vi ta det.
Vanligt folk finns det så många av ändå. Det viktiga är ju att vi har artister och känt folk som trivs, med eller utan whiskeyglas i hand....
 
  Generaldirektören fick sparken  
Till sist måste jag kommentera det faktum att Generaldirektören för Tillväxtverket, Christina Lugnet, 59, fick sparken sedan media avslöjat att hon låtit anställda inom verket slå klackarna i taket på bland annat Grand Hotel i Stockholm och lyxkrogar i Åre. Sammanlagt har Christina Lugnet satt sprätt på mer än 16 miljoner kronor av skattemedel på fester, konferenser och "intern utbildning" fördelat på 300 anställda.
Detta frossande ska ställas mot det sparkrav på tio miljoner kronor som Tillväxtverket har, vilket bland annat lett till att flera vikarier och inhyrd personal tvingats sluta. 
 
  Annie Lööf räddar sin kollega  
Jag har i bloggen varit tämligen kritisk mot centerns nya ledare, tillika näringsminister Annie Lööf, men när beskedet kom att hon sparkat Christina Lugnet så tändes en liten gnista av hopp.
Kanske ändå Annie Lööf är den politiker som Sverige behöver, tänkte jag. En politiker som vågar säga ifrån och som vågar fatta beslut och som tar avstånd från "ryggdunkarpolitiken", men ack vad jag bedrog mig.
Annie Lööf meddelade direkt efter att hon givit Christina Lugnet silkessnöret att hon var välkommen till ett nytt jobb i regeringskansliet med bibehållen lön. 
Jag undrar vad Annie Lööf ser för kvaliteteter i en person som frikostligt spenderat skattemedel på fest och glamour och som grovt överträtt de regler som gäller inom statliga verk?
Är Annie Lööf intresserad av att få veta hur man gör för att sätta lite guldkant på tillvaron utan att behöva betala själv eller är det nåt annat pikant i historien som attraherar näringsministern?
Jag vet inte, men för skattebetalarna innebär detta att det blir ytterligare en statstjänsteman som ska försörjas. Christina Lugnet får, som sagt, behålla sin lön och en ny Generaldirektör ska utses. 
 
Lennart Svensson
i Ytterberg

 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0