Vecka 37. 15 veckor kvar till Jul

Stefan Liv gick ur tiden
Förra veckan präglades nyhetsrapporteringen av den tragiska flygolyckan i Ryssland där ett helt hockeylag, 43 personer, omkom. Bland dem den svenske målvakten Stefan Liv. En stor tradegi för hans familj och för Sverige. Stefan Livs bortgång innebär också en stor förlust för hockeyn.
Helgens nyhetsrapportering bar samma dystra prägel. I går var det tio år sedan terrorismen visade sin mest grymma sida. Två passagerarflygplan kapades 11 september 2001 och flög in i World Trade Center i New York. Drygt 3000 människor miste livet.

Älgjakten har börjat trögt
Älgjakten för Lersjögänget har börjat trögt och trevande. En del djur har varit i rörelse, men jaktlyckan har inte stått oss bi än så länge. Nåväl. Det är lång tid kvar och det brukar gå vägen till slut.
Annars verkar det som jakten överlag gått ganska bra i Ytterberg. Både älgar och någon björn har fällts.
Om vädrets makter visar lite samarbetsvillighet och Jaktgudinnan Diana är på lite bättre humör ska det väl ordna sig för oss också till helgen. Jag kommer att jaga tisdag och onsdag förmiddag, men sen är jag ledig torsdag och fredag.


15 veckor kvar till jul
Tiden rullar på. Vi skriver vecka 37 och då är det bara 15 veckor kvar till jul. Åren tycks gå i allt snabbare takt.
Men ett par golftävlingar ska man ändå hinna med innan snön faller. Redan på lördag går TH-slaget och den 24 september avslutas tävlingssäsongen i Svegs GK med en jubileumstävling. Det är nämligen 20 år sedan klubbens bildades.

Lennart Svensson
i Ytterberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0