Sänk lönen för ungdom, anser Jan Björklund (Fp)

Sänkta ungdomslöner=fler jobb?
Riksdagens fjärde största parti, folkpartiet, höll under veckoslutet sitt årliga landsmöte i Karlstad.
Partiets ordförande, tillika vice statsminister och utbildningsminister, Jan Björklund, anslöt sig till centerns arbetar- och fackföreningsfientliga linje och skroderade att lagen om anställningskydd, Las, ska skrotas, provanställningsperioderna ska förlängas till ett år, ingångslönerna för unga ska sänkas.
Med andra ord: den framgångsrika Svenska modellen hör inte hemma i det Sverige som folkpartiet och Jan Björklund vill se.
Folkpartiet tar därmed ett rejält kliv åt höger på den politiska höger-vänsterskalan och ställer sig jämsides med centern.

Välkommen till Härjedalen Jan Björklund
Jag vet inte vilken föreställningsvärld Jan Björklund lever i, men han kan definitivt inte ha hämtat fakta från ungas situation i Härjedalens kommun. Här erbjuds ungdomar jobb som säljare och att utföra olika supporttjänster via telefon och lönerna ligger på absolut lägsta nivå. För en ung säljare med 75 procents tjänst handlar det om en grundlön på cirka 12 000 kronor per månad. Är det för hög lön Jan Björklund?
Med din teori skulle detta innebära att fler jobb för unga skapas i Härjedalen, unga människor skulle stå i kö för att få flytta till Härjedalen för att jobba med låg lön och dåliga arbetsvillkor.
Så är det inte och det vet Jan Björklund innerst inne. Det är tvärtom. Ungdomarna flyr kommunen. Företagen som ägnar sig åt telefontjänster har problem att rekrytera och befolkningen i kommunen minskar i raskt takt. 
Du är mycket välkommen till Härjedalen och till verkligheten Jan Björklund. Ta gärna med dig centerns nya partiledare Annie Lööf. Hon behöver också se hur det ser ut i den del av Sverige som ligger ovanför Norrtull och värdshuset Stallmästaregården.

Läs för övrigt Daniel Swedins ledare i Aftonbladet 17 oktober.

Lennart Svensson
i Ytterberg
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0